Filme, concerte și invitați la SuperlaTIFF. Câteva dintre noutățile și recomandările de săptămâna asta

Filme, concerte și invitați la SuperlaTIFF. Câteva dintre noutățile și recomandările de săptămâna asta

Un weekend plin. Proiecții sold-out. Apusuri care-ți taie respirația. Așa a început TIFF 2020. Îndelung așteptată, ediția cu numărul 19 continuă în această săptămână cu surprize pentru cei prezenți la Cluj. Pe timp de zi, orașul e animat de concerte, expoziții și întâlniri cu cineaștii momentului. Serile sunt rezervate proiecțiilor de film, și deși vremea e tare prietenoasă cu noi, nu uita să-ți iei de-acasă haine potrivite pentru serile răcoroase în aer liber.  Și, neapărat, masca de protecție. 

Mai jos, câteva dintre noutățile și recomandările de săptămâna asta.


Vlad Ivanov își sărbătorește aniversarea alături de publicul InspiraTIFF
 
Unul dintre cei mai premiați actori români ai momentului, Vlad Ivanov este invitatul de marți al jurnalistului Mihnea Măruță la IspiraTIFF. Cinefilii îl vor putea întâlni chiar de ziua lui, începând cu ora 11:00, la Casa TIFF, unde accesul va fi gratuit, în limita locurilor disponibile. 

Lights on! Fellini’s 8 ½
Muzeul de Artă, 31 iulie – 9 august
Lumea extraordinară a lui Fellini prinde viață prin obiectivul fotografului Paul Ronald, care a surprins momente unice de pe platoul de filmare al producției 8 ½.

Artiști împreună
Muzeul de Artă, 1 – 9 august
Selecție de lucrări din campania lansată la începutul pandemiei de COVID-19 de Centrul Cultural Clujean și Observatorul Român de Sănătate.

Jurnal de pandemie
Muzeul de Artă, 1 – 9 august
Fotografii realizate de artiștii Erik Messori și Remus Țiplea, ce surprind începutul pandemiei, așa cum a fost resimțit el în România și Italia.

Călătorie prin lumea lui Dem
Muzeul de Artă, 1 – 9 august
Descoperă România poveştilor lui Dem Demetrescu, ilustratorul care a scris istorie în grafica românească între anii 1930 – 1970, într-un proiect cultural interactiv.

B:MAD 3.0 - București, oraș Art Deco
Casa Tranzit, 1 – 9 august
O incursiune vizuală inedită în dimensiunea amplă, mai puțin cunoscută și nepopularizată, a patrimoniului deco-modernist din București.

FAR | 12 fotografi de arhitectură din România
Casa Tranzit, 1 – 9 august
12 fotografi din România propun o incursiune generoasă în fotografia arhitecturală, un domeniu emergent în spațiul românesc.

Oamenii. Orașul. Festivalul
Bulevardul Eroilor, 31 iulie – 9 august
Arhiva Festivalului Internațional de Film Transilvania scoate la iveală momente speciale din timpul celor mai recente ediții: spectatori, invitați și membri ai echipei surprinși de camerele fotografilor TIFF. 

BT LIVE Sessions - Art Museum Edition
Artiști rezidenți în Cluj cântă pentru tine pe 4, 8 și 9 august, de la orele 14.00, 15.00, 16.00 și 17.00. Bucură-te de trei zile cu muzică live în aer liber, în curtea Muzeului de Artă, unde te invităm să descoperi 12 trupe și artiști tineri care vor cânta de la jazz, blues, reggae, la muzică clasică și romanțe românești. Accesul este gratuit. Trebuie doar să-ți rezervi locuri!
Iată programul complet.

Competiția locală - Gala de premiere 
Competiția Locală promovează și premiază  de 11  ani cineaștii clujeni, oferindu-le șansa de a-și vedea cele mai recente producții pe marele ecran. La această ediție, șapte dintre filmele înscrise în competiție, însumând o oră și jumătate de proiecție, s-au calificat în etapa finală. Hai să le vezi la Gala de premiere, pe 4 august, de la ora 20:00, la Muzeul de Artă.  Intrarea va fi gratuită, în baza unei rezervări online.

Târgul Producătorilor Locali
Între 4 și 9 august, te invităm să descoperi gusturi și experiențe autentince în Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, primul muzeu în aer liber din România. În fiecare zi, între orele 12:00 și 21:00, vei găsi acolo bunătăți preparate în gospodăriile producătorilor locali, îi vei cunoaște pe meșteșugarii prezenți la eveniment și vei avea șansa să explorezi la pas, obiectivele turistice din parc. Află mai multe detalii.

Comenteaza