Festivalurile Clujului, între preferatele românilor. Vezi noutăţile ediţiilor din 2018

Festivalurile Clujului, între preferatele românilor. Vezi noutăţile ediţiilor din 2018
| Foto: TIFF

Festivalurile clujene se află în topurile evenimentelor de muzică, film, artă şi lifestyle din România, conform unui clasament al revistei alternative feeder.ro, realizat pe baza voturilor cititorilor.

TOP 10 FESTIVALURI DE MUZICĂ

2. Electric Castle

Se va desfășura în intervalul 18-22 iulie, în grădina castelului Banffy, de la Bonțida din Cluj Napoca. Anul acesta, atracția festivalului la care participă zeci de mii de persoane din România și din afară este Jessie J. Piesele ei se găsesc pe primele locuri în topurile muzicale, iar videoclipurile ei au sute de milioane de vizualizări pe YouTube.

Jessie J a cucerit lumea cu piese precum „Nobody’s Perfect”, ” Price Tag” ,”Flashlight” și „Domino”. Pe lângă aceasta, vor mai cânta Groove Amanda, Mura Masa, Romare și Nothing But Thieves, Damien Marley, London Grammar, Netsky, Wolf Alice, JP Cooper și The Horrors. În 2017, au participat 170.000 de persoane, iar o parte din banii strânși din vânzări a fost folosită pentru renovarea castelului.

3. Untold

The Chainsmokers, Jason Derulo, Tiësto, Don Diablo, Tujamo, Danny Avil, The Prodigy, Bonobo, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Diplo, Kygo, Oliver Heldens, Steve Aoki, Loco Dice, Nina Kraviz, Solomun, Andy C, Dub FX, Flux Pavilion, Modestep, Noisia, Pendulum, Wilkinson sunt artiştii care vor cânta la Festivalul Untold, care va avea loc între 2 şi 5 august 2018 la Cluj-Napoca. 330.000 de oameni din ţară şi străinătate au participat la ediţia din 2017 a festivalului.

8. Jazz in the Park

Richard Bona & Mandekan Cubano (US), Nik Bartsch’s Ronin (CH), Alfa Mist (UK), Soweto Kinch (UK), Forq (US), Bill Laurance Quartet (US), The Herbaliser (UK), Gallowstreet (NL), Balako (RO), Koffie (NL), Superpoze (FR), Essential Notes (RO) și Exit Oz (RO) vor concerta la festivalul Jazz in the Park, eveniment ce va avea loc timp de 11 zile, în perioada 21 iunie - 1 iulie, la Cluj-Napoca. 70.000 de persoane au participat la ediţia de anul trecut.

TOP 10 FESTIVALURI DE FILM

1. TIFF

Ediția cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 25 mai și 3 iunie 2018, la Cluj-Napoca. Primele 10 titluri confirmate vin de la festivalurile de film de la Veneția și San Sebastian. István Szabó și Márta Mészáros, autori de marcă ai cinematografiei maghiare, vor fi distinși cu premiul pentru întreaga carieră.

Unul dintre cele mai importante filme-cult ale anilor ’80, "Marele albastru" (Le grand bleu / The Big Blue, r. Luc Besson), revine în România pe marele ecran din Piața Unirii la aniversarea a 30 de ani de la lansare. Proiecția-eveniment va încheia cea de-a 17-a ediție a TIFF, pe 3 iunie, de la 21:45, în prezența actorului Jean-Marc Barr, și va fi dublată în program de prezentarea spectaculosului documentar "Omul-delfin"(Dolphin Man, 2017) despre povestea legendarului scufundător Jacques Mayol care l-a inspirat pe Besson. 130.000 de persoane au participat la ediţia din 2017.

TOP 10 FESTIVALURI DE ARTĂ

10. Someş Delivery

Someş Delivery a demonstrat în 2017 că râul este navigabil pe segmentul cuprins între Podul Garibaldi şi Puntea Albastră din Grigorescu. În 2018 festivalul se mută în Parcul Armătura, zonă cu acces dificil la apă. "Un segment de râu prea puțin explorat și cu mult potențial, fiind printre puținele spații verzi ale orașului în relație directă cu Someșul. Cu toate acestea, accesul la apă este dificil, iar amenajările de-a lungul malului lipsesc. Ne dorim ca prin intervențiile temporare din acest an să încurajăm accesul la râu şi să testăm modalități de utilizare a malurilor Someşului", explică organizatorii festivalului.

TOP 5 FESTIVALURI DE LIFESTYLE

3. Street Food Festival

După 17 ediții de succes, anul acesta turneul culinar va bucura 11 orașe din România cu preparate excepționale de street-food, cinema outdoor, muzică live și activități pentru cei mici. Sub deviza „Explore a new world in 2018”, Street Food Festival invită gurmanzii la explorat în Timișoara, Oradea, Brașov, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Galați, Iași, Craiova.

Ce alte festivalurile din România sea flă între preferinţele românilor AICI.

Comenteaza