Festivalul Filmului Francez "rulează" la Cinema Victoria. Vezi cât costă biletele

Festivalul Filmului Francez
Festivalul Filmului Francez prezintă la Cluj 8 filme, în cea de-a 17-a ediție, în perioada 6-10 noiembrie, la Cinema Victoria. Invitatul special al evenimentului este regizorul Jean Denizot.

Festivalul Filmului Francez propune o selecție a celor mai bune filme recent lansate, în cadrul următoarelor secțiuni : Comedie, Panorama - care cuprinde cele mai importante filme de succes ale anului, Retrospective- consacrată unei mari doamne a filmului francez, Claire Denis și Ciné junior- pentru tinerii spectatori.

Invitatul special al festivalului este regizorul Jean Denizot. Are 34 de ani și s-a născut la Sancerre, a făcut cursuri de cinema în liceul Guist'hau din Nantes și un DEA la Paris 8, este profesor universitar specializat în analiza limbajului cinematografic. Este actor, scenarist și regizor, totodată. Ca regizor, a realizat filmele Mouche (2006) și Je me souviens (2009). Jean Denizot a avut parte de o primire entuziastă la Veneția pentru filmul său La Belle Vie, despre care s-a spus că „oferă o viziune poetică și emoționantă a unei povești reale extraordinare". Jean Denizot va fi prezent la Cluj-Napoca pentru proiecţia filmului său "La Belle Vie", joi ,7 noiembrie, ora 20, la cinema Victoria. După film, va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu spectatorii.

La belle vie: La zece ani de la divorțul părinților lor, Pierre și Sylvain decid să trăiască clandestin pe drumurile Franței, împreună cu tatăl lor, Yves. Aflând însă că trebuie să se ascundă din nou, fratele cel mare, Pierre, dispare fără urmă. Rămas singur pe o insulă cu tatăl său, Sylvain, mezinul, o întâlnește pe Gilda, care va fi prima lui iubire.  De ce să-l vezi ? Jean Denizot descrie prin imagini de o frumusețe impresionantă trecerea la vârsta adultă și nevoia de a te lăsa luat de val.

Pentru cei interesaţi de acest festival, preţul unui bilet este de 10 lei- preţ întreg, iar pentru elevi, sutndeţi şi pensionari, un bilet costă 7 lei. Organizatorii festivalului pun la dispoziţia cinefililor clujeni şi două abonamente: unul pentru toate fileme din cadrul festivalului- 70 de lei şi unul doar pentru filmele din competiţie- 40 de lei. Acestea pot fi cumpărate de la Cinema Victoria. Vezi programul integral al festivalului în documentul ataşat textului.

Comenteaza