Festivalul de film "Tres Courts", în 3-6 mai, la Cluj

Festivalul de film
Festivalul de foarte scurtmetraj "Tres Courts" va avea loc în perioada 3-6 mai, la Cluj-Napoca.

Producţiile înscrie la cea de a 14-a ediţie a "Festivalului filmelor de maxim 3 minute" vor putea fi urmărite la Cinema Victoria, Cinema Mărăşti şi Fabrica de Pensule.

Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte de toate genurile: ficţiune, documentar, animaţie, imagine de sinteză, provenind din lumea întreagă. Producţiile înscrise în competiţie sunt realizate atât de profesionişti, cât şi de amatori şi sunt împărţite pe categorii: competiţie internaţională, Paroles de Femmes, Special în România, inovaţia anului 2012 şi selecţia tematică.

Aproximativ 70 de filme vor putea fi vizionate în aproape 80 de oraşe din 15 ţări. Aşadar, scurtmetraje de pe cinci continente vor ajunge simulat pe ecranele din Paria, Ramallah, Belgrad, Singapore, Geneva, Cluj-Napoca, Budapesta, Montpellier etc. 

Institutul Francez din Cluj coordonează festivalul în 23 de oraşe din România, în şase oraşe din Ungaria, două din Slovacia şi la Chişinău.

La finalul festivalului se va acorda un premiu al "publicului fără frontiere", atribuit producţiei care primeşte cele mai multe voturi din partea tuturor participanţilor la festival.

Comenteaza