Festival-test cu 10.000 de persoane, fără mască sau distanţare socială. Ce condiţii trebuie să respecte

Festival-test cu 10.000 de persoane, fără mască sau distanţare socială. Ce condiţii trebuie să respecte

Ediţia din 2021 a festivalului muzical Download va avea loc în cele din urmă sub forma unui eveniment-pilot, la care vor putea să participe 10.000 de spectatori, fără măşti sanitare şi fără distanţare socială.

Decizia a fost luată după organizarea cu succes în Marea Britanie a unor evenimente-test la scară redusă. Doar 15 cazuri de COVID-19 au fost depistate în rândul celor 58.000 de persoane care au participat la mai multe evenimente organizate recent în Marea Britanie, precum gala Brit Awards şi finala Cupei Angliei la fotbal.

Download Festival va avea loc în Donington Park din Leicestershire în perioada 18-20 iunie. Potrivit calendarului actual al schemei naţionale de relaxare a restricţiilor, Guvernul britanic urmează să anunţe pe 14 iunie dacă îşi va menţine decizia de a anula toate restricţiile antiepidemice începând din data de 21 iunie.

Nu vor fi puse în vânzare bilete pentru o zi, iar toţi spectatorii vor campa pe întreaga durată a evenimentului. Ei vor trebui, de asemenea, să facă teste COVID-19 înainte şi după festival şi să prezinte dovada unui rezultat negativ la un astfel de test înainte de a se prezenta la festival.

Biletele vor fi puse în vânzare în data de 1 iunie, la preţul de 120 de lire sterline. Prioritate vor avea fanii care aveau cumpărate bilete pentru ediţia originală - şi anulată - a festivalului din acest an.

Frank Turner ar putea fi principalul cap de afiş, însă întregul line-up oficial va fi anunţat în perioada următoare. O ediţie în format complet a festivalului Download a fost deja anunţată pentru 2022, când capete de afiş vor fi Biffy Clyro, Iron Maiden şi Kiss.

Comenteaza