Festival internaţional de teatru la Cluj

Festival internaţional de teatru la Cluj
Ediţia inaugurală a „Întâlnirilor internaţioane" de la Teatrul Naţional din Cluj îi este dedicată lui Gellu Naum şi are loc între 7 şi 9 octombrie, anunţă instituţia clujeană de cultură.
">

„Întâlnirile internaţionale" sunt un festival organizat anual care urmăreşte promovarea dialogului internaţional prin teatru, diseminarea informaţiilor culturale şi realizarea de colaborări şi iniţiative culturale în spaţiul internaţional şi vor avea o tematică diferită în fiecare an. "Tematicile pot fi extrem de variate, de la subiecte de interes artistic general şi subiecte de interes social, pînă la concentrarea pe opera unor artişti sau diverse curente artistice", explică directorul Teatrului Naţional, Mihai Măniuţiu.


Ediţia din acest an, cea de debut, este dedicată operei autorului suprarealist Gellu Naum (1915-2001). Festivalul va prezenta trei spectacole de teatru produse de Teatrul Naţional în anul 2011, bazate pe două piese şi un roman de Gellu Naum: "Zenobia", în regia Monei Marian, "Florenţa sunt eu", în regia lui Alexandru Dabija şi "Insula", în regia Adei Milea.

Comenteaza