Festival de filme de foarte scurt metraj

Festival de filme de foarte scurt metraj

50 de filme vor participa la Festivalul Internaţional de Filme de Foarte Scurt Metraj, eveniment în cadrul căruia peliculele vor fi proiectate simultan în 24 de oraşe din România şi în alte 70 de oraşe din 17 ţări.

 

Festivalul organizat de Centrul Cultural Francez va dura cinci zile, între 7 şi 11 mai, în fiecare zi urmând să ruleze zeci de filme, care vor putea fi vizionate la Casa Tranzit şi la cinematograful Arta.

Festivalul este la cea de-a zecea ediţie, iar România, cu 24 de oraşe participante, se află pe primul loc într-un top al ţărilor în care se desfăşoară evenimentul. “Festivalul este deja foarte popular şi cred că la anul va fi şi mai mare”, a spus Bernard Houliat, directorul Centrului Cultural Francez Cluj.

 La finalul festivalului, dintre peliculele participante – filme, animaţii, imagini de sinteză, ficţiuni, documentare - vor fi aleşi câştigătorii la trei trei categorii: Cea mai bună animaţie, Cea mai bună ficţiune şi Premiul publicului. Primele două premii vor fi acordate în urma deciziei unui juriu compus din profesionişti ai cinematografiei şi jurnalişti, iar ultimul, în urma voturilor publicului.

Decernarea premiilor se va desf`[ura în cafeneaua Zorki, în ultima seară a festivalului, ocazie cu care va avea loc şi un concert. O particularitate a festivalului va fi proiecţia mobilă de filme, în seara de 8 mai, când mai multe pelicule vor fi proiectate pe pereţii clădirilor din centrul oraşului, din capătul Bulevardului Eroilor, până în zona Pieţei Muzeului. Spectatorii se vor putea plimba prin centru, vizionând imaginile ca într-un “tur al oraşului”. La toate proiecţiile din cadrul festivalului intrarea va fi gratuită.

Comenteaza