Expoziții de fotografie la TIFF

Expoziții de fotografie la TIFF
Personaje din cele mai diverse, personalități din lumea filmului, protestele ultimilor 10 ani și traseul migranților din Orientul Mijlociu spre Europa sunt subiectele pe care le poți descoperi vizitând expozițiile pregătite pentru ediția a 16-a a TIFF.

Cosmopolitan Anxieties

O tură prin 55 de teritorii din Asia, Europa, America și Africa, un fotograf român, Cornel Brad și multe fotografii ale căror subiecte sunt oamenii. Din acest mix s-a născut expoziția Cosmopolitan Anxieties - o colecție de experiențe, trăiri și întâlniri, vulnerabilități ale oamenilor obișnuiți transpuse în coordonate fotografice și muzicale. Vernisajul expoziției are loc pe 3 iunie, de la ora 18:00, la Casa de Modă (str. George Barițiu nr. 4-6), iar fotografiile le poți admira până pe 10 Iunie în același spațiu.

Te sfătuim să nu ratezi această expoziție pentru că unde mai ai ocazia să vezi o colecție foto care să cuprindă, în diversitatea ei, o argentiniancă ghicitoare în palmă, un sudor cubanez încadrat de două pulpe de porc, un tânăr preot budist, un prinț austriac schizofrenic, travestiți francezi, un tanchist rus în fața unui muzeu de artă, shamani peruani și cântărețe mongole, vrăjitori albi texani și vânzători de globuri austrieci?

Krzysztof Kieślowski

Între 3 și 18 Iunie, la Gareliile Minerva (str. Napoca 16) ai șansa de a descoperi personalitatea regizorului Krzysztof Kieślowski, concepțiile sale despre cinematografie și valorile după care s-a ghidat în munca lui, într-o expoziție impresionantă dedicată artistului polonez nominalizat la Oscar și premiat la Cannes, Berlin și San Sebastian.

Protest

Fotografii de la marile proteste ale untililor zece ani din România, colaj foto-video de la protestele #rezist și inserturi de realitate augmentată te așteaptă între 4 și 11 iunie la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Expoziția "PROTEST" se deschide la TIFF cu o dezbatere despre proteste cu sociologii Dani Sandu, Gabriel Bădescu, George Jiglău, fotojurnalistul Andrei Pungovschi și activistul Cosmin Pojoranu, duminică, 4 Iunie, de la ora 18:30. E cel mai bun prilej să aflii cum se văd marile mișcări de stradă prin ochii fotografilor profesioniști.

Migrant Crisis

În colaborare cu Agenția Thomson Reuters, asociația Fotopia, aduce pentru prima dată în România, la TIFF, seria de fotografii "Migrant Crisis" - câștigătoarea premiului Pulitzer la categoria Breaking News Photography, în anul 2016. Vei putea viziona expoziția în perioada 2-11 iunie, la Galeriile Minerva, str. Napoca nr. 16, între orele 10.00-18.00. Expoziția cuprinde o serie de imagini ce urmărește traseul migranților dinspre Orientul Mijlociu spre Europa.

 

Etichete
Comenteaza