„Elle”, nominalizat la Oscar, proiectat la Cluj VIDEO

„Elle”, nominalizat la Oscar, proiectat la Cluj VIDEO
Unul dintre cele mai premiate și mai provocatoare filme lansate în ultimul an, Elle, în regia lui Paul Verhoeven, va avea câteva proiecții exclusive la Cluj-Napoca, București și Târgu Mureș, în cadrul Cinematecii TIFF.

Filmul pentru care Isabelle Huppert a primit Globul de Aur și o nominalizare la Oscar, lansat în competiție la Cannes, a făcut valuri în rândul criticii și al publicului, fiind inclus în topurile de final de an.

„Elle demontează noțiunea de viol ca motor narativ generic, fără a-i compromite deloc energia de thriller psiho-sexual (...) E unul dintre acele momente în care o actriță nu e doar lăudată, ci de-a dreptul idolatrizată pentru bravura și îndrăzneala ei. Ceea ce e foarte bine, pentru că Elle este un film curajos, care dărâmă paradigme și care merită să fie văzut", scrie Variety.

Michèle este una dintre acele femei pe care nimic nu pare să le atingă. Șefă a unei companii de jocuri video, ea pare la fel de distantă și de crudă în viața sa personală, pe cât este în cea profesională. Un necunoscut misterios o atacă însă în propria casă, schimbându-i pentru totdeauna viața. De neoprit, Michelle îl găsește pe bărbatul care a asaltat-o. Începe un joc straniu și incitant - un joc care poate degenera în orice moment.

Competiție, Cannes 2016

2 Globuri de Aur pentru Cel mai bun film străin și Cea mai bună actriță în rol principal
2 Nominalizări la Oscar pentru Cel mai bun film străin și Cea mai bună actriță în rol principal

Program Cinema Victoria, Cluj-Napoca

Duminică, 26 februarie, 20:00

Marți, 28 februarie, 17:30

Joi, 2 martie, 20:00

Duminică, 5 martie, 17:30

 

Comenteaza