EducaTIFF se extinde la Sibiu, ediţia de toamnă începe vineri. Intrarea gratis la film, pentru elevi VIDEO

EducaTIFF se extinde la Sibiu, ediţia de toamnă începe vineri. Intrarea gratis la film, pentru elevi VIDEO
Programul de educaţie media şi cinematografică EducaTIFF, parte din Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), se extinde din această toamnă la Cluj-Napoca și Sibiu, anunţă oficialii festivalului de film.

Copiii din clasele I-VIII vor avea parte de proiecții gratuite ale unor filme de calitate, special alese pentru ei. Programul urmărește să reaprindă pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice; pe termen lung, scopul este de dezvolta o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

"Motivația care a stat la baza inițierii EducaTIFF a constat în faptul că în România tinerii nu au parte de educație mediatică și cinematografică, la nivelul programei școlare din sistemul public național. Educația de acest tip este însă una din prioritățile Comisiei Europene, care a cerut statelor membre să facă eforturi pentru a include astfel de ore în programa şcolară", explică organizatorii.


În acest an EducaTIFF a înregistrat un număr spectaculos de participanţi: peste 2.300, dublu faţă de anul trecut. "Faptul că atât de mulți tineri au participat la proiecţiile de film pe categorii de vârstă, atelierele de film pentru copii la studioul FILM-Y şi seminariile de educaţie cinematografică a fost o dovadă că publicul din Cluj este interesat, dornic şi pregătit pentru o extindere a activităţilor EducaTIFF pe tot parcursul anului şcolar", arată oficialii TIFF.


EducaTIFF Cluj-Napoca se va desfăşura într-o primă etapă în perioada 9 - 30 noiembrie, vinerea, de la ora 13, la Casa TIFF, unde vor fi proiectate filme special alese, pe categoriile de vârstă 8+ (cls. II-IV) şi 11+ (cls. V-VIII).


Filmul din deschiderea EducaTIFF la Casa TIFF este documentarul "Calea Împăratului" (2005, Franţa), câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun documentar în 2006.

Programul EducaTIFF în Cluj-Napoca va continua cu alte 3 filme:
• Vineri, 16 noiembrie, h 13:00: Ursul uriaş (2012, Danemarca, genul Animaţie, 8+)
• Vineri, 23 noiembrie, h 13:00: Ponyo (2008, Japonia, genul Animaţie, 8+)
• Vineri, 30 noiembrie, h 13:00: Karla şi Jonas (2010, Danemarca, genul Family, 11+)

Intrarea la filmele EducaTIFF este liberă, în limita locurilor disponibile.

Etichete
Comenteaza