Editură clujeană premiată la Salonul Internaţional de Carte de la Chişinău

Editură clujeană premiată la Salonul Internaţional de Carte de la Chişinău
O editură clujeană a fost premiată la a XX-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte, de la Chişinău, care a avut loc între 31 august şi 3 septembrie.

Editura Eikon a primit premiul pentru cea mai bună colecţie de titluri, "Theologia Socialis", iar coordonatorul colecţiei, teologul clujean Radu Preda a fost premiat la categoria "Eseu" pentru cartea "Revenirea lui Dumnezeu". La târg au participat peste 300 de edituri din 17 ţări.

Editura clujeană a donat peste o sută de cărţi Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, gest prin care, spune directorul editurii, Vasile George Dâncu, "dorim să facem o punte de cărţi între Cluj şi Chişinău".

Salonul Internaţional de Carte a fost organizat de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" din Chişinău, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, Primăria Municipiului Chişinău, Direcţia Cultură Chişinău, Societatea Bibliofililor „Paul Mihail", Comisia Naţională a Republicii Moldova pentru UNESCO, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova, Uniunea Teatrală din Moldova, Liga Bibliotecarilor din Republica Moldova, Biblioteca Naţională a României şi Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi" Iaşi.

Comenteaza