Dublă lansare de carte la "Catedrala din inima Clujului"

Dublă lansare de carte la "Catedrala din inima Clujului"

În cadrul Serilor culturale de la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului organizează joi, 2 noiembrie 2023, începând cu ora 19:00, un eveniment cultural intitulat „Catedrala din inima Clujului”.

Cu acest prilej vor fi lansate volumele: "Catedrala Ortodoxă din Cluj (1923-2023). 100 de ani de la punerea pietrei de temelie" și "Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului (1973-2023). Întâiul episcop-vicar", apărute la Editura Renașterea.

Cele două volume surprind două momente istorice importante din viața eparhiei clujene și marchează împlinirea a o sută de ani de la punerea pietrei fundamentale a Catedralei Ortodoxe, respectiv o jumătate de veac de la ridicarea Eparhiei Clujului la rangul de Arhiepiscopie, a titularului ei la rangul de arhiepiscop, dar și alegerea, hirotonirea și instalarea întâiului episcop-vicar.

Dublă lansare de carte la "Catedrala din inima Clujului"

La acest eveniment cultural vor lua cuvântul: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, arhim. lect. univ. dr. Simeon Pintea, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca și cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, și CȘ. III dr. Mircea-Gheorghe Abrudan, cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca.

Evenimentul editorial, moderat de către pr. Cornel Coprean, consilier cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, va fi completat cu un recital de vioară susținut de elevele Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, Giulia Blenche și Cristina Necula, clasa prof. Diana Blaga.

Proiectul „Serile culturale de la Muzeul Mitropoliei Clujului” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj.

Comenteaza