Două zile pline de blues, la Cluj Blues Fest. Programul festivalului

Două zile pline de blues, la Cluj Blues Fest. Programul festivalului
Cea de-a doua ediţie a Cluj Blues Fest, eveniment ce va avea loc în 6 şi 7 noiembrie, va face oraşul să vibreze pe ritmurile efervescente ale unor artişti autohtoni şi internaţionali.

Festivalul propune două seri de muzică de calitate, cu formații din România şi Austria şi cu artişti români, maghiari, austrieci şi nord-americani, precum AG Weinberger, Marius Dobra Band şi Ryan Donohue.

Înaintea concertelor vor avea loc o serie de workshopuri, demonstraţii de instrumente specifice genului și dezbateri cu personalităţi ale muzicii clujene, iar amatorii de lectură vor avea la dispoziție un stand de carte și CD-uri de blues și jazz. 

Printre principalele propuneri ale festivalului se numără un workshop de tehnici de instrumente de blues dedicat copiilor bolnavi de autism şi celor nevăzători, susţinut de apreciatul artist de blues Rareş Totu. 

Concertele vor avea loc de la 19:30 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fosta clădire „Reduta", în aceeași sală unde au cântat Franz Liszt, în 1846, şi Johannes Brahms, în 1879.

Biletele au fost puse în vânzare la preţul de 45 de lei/ seară şi pot fi achiziţionate de la librăria Bookstory, între orele 10:00 şi 21:00, respectiv de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, de marţi până duminică.

Programul festivalului

vineri, 6 noiembrie:

Vali SirBlues Răcilă (RO)
Rareş Totu (RO) 50/35 feat Dean Bowman (SUA). Invitaţi Aminda (RO), Peter Borza (AU)

sâmbătă, 7 noiembrie:

Marius Dobra Band (Austria)
Ryan Donohue (SUA) şi Matyas Probojsky (HU)
A.G. Weinberger (România)

Festivalul este organizat de Asociaţia Clujul Cultural și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu susținerea Primăriei Cluj, Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj, EBS România şi Ursus.

Comenteaza