Două festivaluri din Cluj, pe lista scurtă pentru European Festival Awards

Două festivaluri din Cluj, pe lista scurtă pentru European Festival Awards

Peste 350.000 de voturi au primit nomizalizații la cele mai bune festivaluri europene din 2019. Câștigătorii, pe categorii, vor fi anunțați în 15 ianuarie 2020, în cadrul galei "European Festival Awards 2019" din Groningen, Olanda. 

În ceea ce privește lista scurtă a nominalizaților, festivalurile din Cluj-Napoca au fost incluse la următoarele categorii: 

  • Best Small Festival - Jazz in the Park (Romania)
  • Best Medium - Sized Festival /The Green Operations Award - Electric Castle (Romania)
  • The Brand Activation Award - Untold (Romania) & KFC (Haunted Camping)

Amintim că festivalul UNTOLD a primit premiul "Best Major European Festival” la European Festival Awards 2015, fiind pentru prima dată când un festival aflat la prima ediţie câştigă marele premiu. Din păcate, anul acesta nu a mai prins lista scurtă a nominalizaților deși se afla tot în cursa pentru premiul "Best Major European Festival”.  Nici celelalte două festivaluri clujene nu se află la primele nominalizări, însă până în prezent nu au reuşit să câştige la categoriile menţionate. 

UNTOLD 2019 - Peste 372.000 de participanţi au fost prezenţi în cele patru zile ale festivalului Untold din Cluj-Napoca, cei mai mulţi fiind înregistraţi în ultima zi, când pe scena principală a urcat invitatul special al ediţiei a 5-a, artistul britanic Robbie Williams. Printre artiştii prezenţi la ediţia a 5-a a festivalului s-au mai numărat 3 Are Legend – Dimitri Vegas&Like Mike şi Steve Aoki, artistul britanic James Arthur, DJ-ul german Tujamo, DJ-ul olandez Armin van Buuren, Manuel Riva, Mike Perry, Ofenbach, Bastille, Danny Avila & Flying Steps, Don Diablo şi Fedde Le Grand.

Electric Castle 2019 - La ediția din anul 2019 au participat peste 230.000 de persoane, iar 15.000 dintre acestea au ales să stea în zona de camping. Printre trupele ce au urcat pe scena festivalului s-au numărat Florence and the Machine, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Limp Bizkit, Mono, Tommy Cash.

Jazz in the Park 2019 - Festivalul a înregistrat un record de audiență chiar din ziua deschiderii, când peste 26.000 de persoane au umplut parcul pe întreaga perioadă a zilei și mai mult de 8.000 de oameni au urmărit cu entuziasm concertul susținut pe scena principală de basistul Marcus Miller (US). Pe întreaga durată a festivalului, mai bine de 100.000 de persoane au participat atât la concertele de jazz, cât și la diferitele activități pregătite de organizatori și partenerii acestora în întreg parcul. Un alt record înregistrat la această ediție a Jazz in the Park este legat și de cumpărarea biletelor neobligatorii pentru Fondul Jazz in the Park. Peste 4.000 de persoane au donat 18.000 euro .

 

Comenteaza