Două festivaluri clujene, nominalizate la European Festival Awards 2023

Două festivaluri clujene, nominalizate la European Festival Awards 2023

Jazz in the Park si Electric Castle sunt nominalizate la European Festival Awards 2023.

Jazz in the Park este nominalizat la categroia Best Small Festival (titlu pe care l-a mai castigat in 2019), in timp ce Electric Castle la Best Major Festival. Castigatorii vor fi anunati in 17 ianuarie 2024 la Oosterpoort in Groningen!

În cele trei zile de desfășurare (1-3 septembrie), mai bine de 18.000 de persoane au fost cucerite de concertele celor peste 35 de trupe din peste 15 țări aduse de organizatorii festivalului și care au transformat din nou parcul în kilometrul 0 al jazzului din România. Concertelor de excepție de pe cele cinci scene din festival li s-au adăugat numeroase experiențe și activități inedite, discuții interesante despre muzică și lumea formată în jurul ei, restaurante pop-up și târguri de tot felul.

Jazz in the Park 11 a adus în fața publicului pe: Astatke, Billy Cobham Band, Nightmares on Wax, Theo Croker, Fun Lovin’ Criminals, Mansur Brown, Alexandru Andrieș, Camilla George, Nani Noam Vazana, The Heliocentrics, Ada Milea, JazzyBIT, Jan Gunnar Hoff Trio, Guts, Nickodemus, Mork, Daykoda, 7th SENSE, Andi Moisescu, Andra Botez, Pantaloons, Andrei Irimia, Mischa Blanos, FUNKorporation, KLT & Jessy Elsa Palma, Andrei Petrache Trio, Moss Farai, Dodo, Iorga, UFe, Bully, DigitaLove, Julian M, Melomenuții, Rogvaiv & Dubase, Mihu și Bogdan Roșca-Zasmencu. Alături de aceștia, au concertat și trupele Klawo, JazzQuarters Trio și DS Project Orchestra, toți laureații Concursului Internațional Jazz in the Park 2023.

În cele 5 zile de Electric Castle, 232.000 de oameni au ales să trăiască experiența cele mai complexe ediții organizate, până în prezent, ce a mobilizat resurse logistice și umane impresionante. Din Chile până în Mongolia, selecția celor 323 de artiști din 27 de țări și-a dorit să acopere gusturile unui public dornic să descopere și să susțină nu doar cariera unor nume notorii, ci și artiști talentați ce-și croiesc drum în industria muzicală. Printre pariurile câștigate de organizatori s-au numărat Queralt Lahoz, Noga Erez și Brutus care, la prima lor prezență în România, au reușit să facă spațiul de la scena Hangar neîncăpător. Macklemore, Iggy Pop și Subcarpați sunt show-urile ce au stabilit recordurile de audiență de la EC #9.

 

Comenteaza