Doliu în rock-ul mondial! A murit un chitarist al legendarei trupe Dire Straits

Doliu în rock-ul mondial! A murit un chitarist al legendarei trupe Dire Straits

A murit fostul chitarist al trupei britanice de rock Dire Straits, Jack Sonni.

Fostul chitarist al trupei britanice de rock Dire Straits, Jack Sonni, a murit la vârsta de 68 de ani. 

Sonni, originar din Pennsylvania, lucra la celebrul magazin de chitare Rudy's Music Stop din New York în anii 1970, când i-a cunoscut pentru prima dată pe co-fondatorii trupei, David și Mark Knopfler - și de aici a început drumul său către faimă și avere.

"Iubitul nostru Jack a lăsat un gol în inima şi sufletul nostru... ne vei lipsi foarte mult, tu eşti pentru totdeauna cu noi", a scris pe reţelele de socializare un grup creat de muzicieni care au înregistrat cu celebra formaţie rock britanică, informează DPA/PA Media preluat de Agerpres.

Sonni a fost uneori supranumit cu afecţiune "celălalt chitarist din Dire Straits", trupă fondată de Mark şi David Knopfler, John Illsley şi Pick Withers în 1977.

Chitaristul a cântat pe albumul "Brothers In Arms" al trupei Dire Straits şi în turneul de promovare a discului.

De asemenea, Sonni a făcut parte dintr-un grup numit DSL Legacy, creat de foşti muzicieni care au cântat şi înregistrat cu Dire Straits de-a lungul anilor. 

Reamintim că trupa Dire Straits a susținut și concerte și în România, inclusiv Cluj-Napoca, unde au venit să concerteze de două ori, în 2016 și în 2017.

 

Comenteaza