Documentarul românesc „Acasă” intră în cursa pentru o nominalizare la Oscar

Documentarul românesc „Acasă” intră în cursa pentru o nominalizare la Oscar
| Foto: dokincubator.net

Proiecţia a fost desemnată cel mai bun documentar la Festivalul din Cracovia, fiind considerat automat eligibil pentru o nominalizare la Oscar. Filmul prezintă povestea unei familii care a trăit în Delta Văcăreşti până când locul a devenit zonă protejată.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Acasă/ Acasă, My Home”, lungmetrajul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, a primit marele premiu - The Golden Horn la Festivalul de Film de la Cracovia, Polonia, şi intră automat în cursa pentru o nominalizare în categoria dedicată documentarelor la următoarea ediţie a premiilor Oscar, scrie Mediafax.
 
Cea de-a 60-a ediţie a Festivalului de Film de la Cracovia are loc online, în perioada 31 mai - 7 iunie.
 
Filmul „Acasă” prezintă „o poveste extraordinară şi complexă prezentată din perspectiva copiilor dintr-o familie de romi (...) Este un lucru rar ca un documentar ca acesta să analizeze şi să exploreze cu succes atât de multe aspecte importante ale condiţiei umane într-o poveste frumos spusă", a argumentat juriul evenimentului.
 
Acesta este cel de-al patrulea trofeu din palmaresul documentarului, după premiul special al juriului la Festivalul de la Salonic, premiul special al juriului pentru imagine în competiţia World Cinema Documentary la Sundance Film Festival, SUA, şi marele premiu la DOK.fest Munchen, Germania.
 
Povestea familiei Enache, care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată - Parcul Natural Văcăreşti, primul parc natural urban din România -, a fost documentată timp de patru ani de regizorul Radu Ciorniciuc. Acesta a surprins în filmul „Acasă" tranziţia familiei de la o viaţă în completă armonie cu natura la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a Capitalei.
 
Documentarul „Acasă”, produs de către Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producţie Manifest Film, urmează să fie lansat în România în cursul acestui an.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza