Documentare despre Bob Marley şi Mihail Hodorkovski, la TIFF

Documentare despre Bob Marley şi Mihail Hodorkovski, la TIFF
Organizatorii TIFF au dezvăluit titlurile câtorva dintre cele șaisprezece filme ce vor fi prezentate în cadrul secţiunii „What’s up doc? / Ce se întâmplă, documentarule?”, la ediţia de anul acesta a festivalului de film, ce se va desfăşura între 1-10 iunie la Cluj-Napoca, respectiv între 13-17 iunie la Sibiu.

Între documentarele respective se numără „Marley" despre interpretul de reggae Bob Marley), regizat de Kevin Macdonald (care a închis ediţia 2011 a TIFF cu „Life în One Day"), un film în premieră în România, ce a fost prezentat şi la Berlin, respectiv „Hodorkovski" , regia Cyril Tuschi, „despre destinul celui mai bogat om din Rusia, Mihail Hodorkovski, și confruntarea lui cu Vladimir Putin".

Şapte dintre documentarele ce vor putea fi vizionate în cadrul secţiunii specifice din cadrul TIFF au fost premiate la festivaluri internaţionale, iar celelalte nouă au fost selecţionate de Ana Maria Sandu, curatorul secţiunii, din totatul de peste 100 de documentare înscrise în festival.

Alte documentare recomandate de directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov, sunt „Crazy Horse" (Veneția 2011), realizat de Frederick Wiseman, un „documentar de tip observațional" despre clubul parizian care dă nume filmului, „A Man's Story (r. Varon Bonicos)", ce are în centru un celebu stilist de culoare, Ozwald Boateng, care a îmbrăcat "spuma" vedetelor de la Hollywood, sau „The Look (r. Angelina Maccarone) - „care retrasează cariera fascinantă a uneia dintre cele mai temerare actrițe în viață, Charlotte Rampling".

 

Comenteaza