Dirijori şi instrumentişti de succes în "Luna tinerilor artişti" la Filarmonica din Cluj

Dirijori şi instrumentişti de succes în
"Luna tinerilor artişti (Month of Young Musicians)" continuă cu încă trei concerte, acesta fiind primul proiect din cadrul programului Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Concertele prezintă integrala simfoniilor de Johannes Brahms, sub bagheta lui Daniel Cohen, un dirijor de doar 29 de ani, din Israel. Cele două evenimente de pe 30 ianuarie şi 6 februarie, de la ora 19:00, vor bucura publicul cu patru simfonii semnate Brahms şi vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii.

Cohen este un dirijor şi violonist câştigător a numeroase premii, care în prezent este directorul muzical la Jersey Chamber Orchestra şi fondator şi director artistic la Gropius Ensemble. Artistul a fost numit recent Kapellmeister la Deutsche Opera Berlin unde va dirija, în stagiunea 2015-16, reprezentaţii precum "Lucia di Lammermoor", "Bărbierul din Sevilla", "La Traviata", "Flautul fermecat" şi "Don Giovanni".

Proiectul va continua în februarie cu un alt mult aşteptat concert, ce are loc pe 13 februarie şi se va desfăşura sub bagheta lui Mihail Agafiţa, considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori ai Europei. Acesta a dirijat peste 500 de concerte simfonice, spectacole de operă şi balet în 20 de ani de activitate artisitcă.

Alături de Orchestra Filarmonicii Transilvania, de talentatul violonist Vlad Răceu şi baritonul bas Andrei Otean din Republica Moldova, Agafiţa pregăteşte pentru clujeni "Concertul pentru vioară şi orchestră op. 8", de Richard Strauss, şi "Simfonia 13 Baby Yar", de Dimitri Şostakovici.

Month of Young Musicians este un proiect organizat de Filarmonica de Stat Transilvania cu scopul de a susţine şi promova tinerele talente şi debutul artistic, în cadrul a cinci concerte şi un recital, organizate sub egida conceptului şi priorităţilor programului SHARE.

Proiectul propune o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mediu cultural vast şi o mai bună cunoaştere a ceea ce are de oferit oraşul Cluj-Napoca în materie de evenimente muzicale, accesibile tuturor celor interesaţi de muzică cultă, inclusiv noilor studenţi instalaţi în oraş sau turiştilor ce trec pragul oraşului.

 

Comenteaza