Din Ţara Minunilor, în Grădina Botanică din Cluj. Sute de persoane au făcut cunoştinţă cu Alice FOTO

Din Ţara Minunilor, în Grădina Botanică din Cluj. Sute de persoane au făcut cunoştinţă cu Alice FOTO
Sute de clujeni au participat, sâmbătă seara, la spectacolul de operă "Alice în Ţara Minunilor", de Robert Chauls, în Grădina Botanică "Alexandru Borza". Evenimentul a fost organizat de Scena Urbană în cadrul Seri de Vară Clujene 2016.

Alice, Motanul Cheshire, Pălărierul, Ducesa,  Iepurele de Martie, Grifonul şi Bucătăreasa i-au purtat pe cei mici într-o lume fantastică, într-un carusel amețitor al jocurilor de cuvinte și al rimelor întortocheate.

"Alice, cea din Țara Minunilor este copilul care îndrăznește. Ea indrăznește să viseze, fără limite, fără frică, ea îndrăznește să își înfrunte fricile și să țină piept intrupărilor acestora, ea indraznește să fie liberă - liberă să plutească într-o lume care ne provoacă sa o înțelegem și care până la urmă, nu e decât o simplă joacă de copil. Alaturi de ea suntem cu toții invitați să închidem ochii și să visăm, dar nu oricum, ci cu pofta si curajul copilului pur, un vis fara bariere...ca o joaca intr-una dintre cele mai fascinante si provocatoare povești ale tuturor timpurilor", a spus regizorul Sandu Iulian. Conducerea muzicală a fost semnată de Falviu Mogoşan. Intrea a fost liberă.

Nu este prima dată când Opera Română iese în stradă în încercarea de a promova acest tip de artă în rândul clujenilor de toate vârstele. În ultimii ani, reprezentaţii de operă au avut loc în Piaţa Unirii, pe Cetăţuie sau în Parcul Central.

De altfel, în data de 3 septembrie 2016, la ora 20.00, Opera Naţională din Cluj-Napoca va prezenta fragmente din spectacolele stagiunii 2016-2017 în cadrul unui eveniment în aer liber, în Piaţa Avram Iancu. Accesul va fi gratuit.

 

Etichete
Comenteaza