Video Foto Cum era să rateze Cage filmările la "Mandy". Mărturisiri de la Bonțida și un horror la limita dintre coșmar și nebunie

Cum era să rateze Cage filmările la "Mandy". Mărturisiri de la Bonțida și un horror la limita dintre coșmar și nebunie
CAGE
CAGE
CAGE
CAGE
CAGE
CAGE

Vizita lui Nicolas Cage la TIFF s-a încheiat, duminică seara, la Castelul Banffy din Bonţida, unde superstarul şi-a dorit să prezinte personal unul dintre cele mai recente filme în care joacă rolul principal, "Mandy" (regia Panos Cosmatos).

 

Se spune că "Mandy" este cel mai bun film al lui Nicolas Cage din ultimii ani. Este un horror original și foarte puternic, în care multe scene sunt la limita dintre coșmar și nebunie, probând din nou talentul actorului de a trece rapid prin registre diferite, explorând fiecare fațetă pe care personajul i-o oferă.

VEZI (THE GUARDIAN) Mandy review – fabulously ferocious Nicolas Cage revenge horror

Actorul a dezvăluit cum a ajuns să îl joace pe Red Miller, într-un moment în care în viața sa personală era cuprins de furie: "Eu i-am spus că vreau să îl joc pe Red, el (regizorul, n. red.) mi-a răspuns că nu o să se întâmple asta. După această discuție, am mers fiecare pe drumul lui cam un an de zile, după care m-a sunat și mi-a spus: am avut un vis în care tu îl jucai pe Red și vreau ca rolul să fie al tău.

Am acceptat și apoi am mers în Bulgaria să fac un film și s-a întâmplat ceva și mi-am rupt piciorul. Am stat trei luni într-un scaun cu rotile, aproape că nu am putut să filmez "Mandy". Dar am făcut să se întâmple asta. Trei luni într-un scaun cu rotile te fac să fii foarte nervos.

Când am scăpat de scaunul cu rotile și am început repetițiile pentru bătăi și cascadorii, deși piciorul meu se vindecase, eram plin de furie, acele sentimente de a fi prins, captiv. Toate astea mi-au dat un sentiment de compasiune pentru cei care au această condiție pe viață, a fost un moment ce mi-a deschis ochii. Doar toate acele sentimente au fost investite în interpretarea personajului", a spus Cage, înainte de proiecție. 

"Mandy" (2018) urmărește povestea lui Red Miller, un om distrus care vânează o sectă religioasă criminală care a sacrificat dragostea vieții sale. În 1983, undeva în sălbăticia primitivă din apropierea Munților Shadow, Miller s-a îndrăgostit profund de fermecătoarea Mandy Bloom.

Cei doi outsideri duc o existență iubitoare și pașnică într-o cabană izolată din pădure. Cu toate acestea, viața pe care Red și-a construit-o este sfărâmată brusc și înspăimântător, când o bandă violentă de sectanți și de creaturi supranaturale străpung paradisul său idilic cu o furie brutală, răpindu-i dragostea și lăsându-l fără nimic.

Un om distrus și bântuit de tragedie, Red trăiește acum doar pentru un singur lucru: pentru a-i vâna pe acești ticăloși maniacali și a se răzbuna cât mai rapid. După ce viața sa a fost distrusă de un cult malefic condus de sadicul Jeremiah Sand, e catapultat într-o călătorie suprarealistă plină de răzbunări sângeroase.

Trofeul Transilvania va sta pe noptiera lui Cage

Renumitul actor american a primit  Trofeul Transilvania la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Cluj-Napoca. Cage a spus că va pune distincţia pe noptiera de lângă pat şi inima i se va încălzi când se va gândi la prietenii din Transilvania.

„Vă mulţumesc pentru onoarea pe care mi-o faceţi cu Trofeul Transilvania. Am crezut întotdeauna în spiritul locului şi trebuie să mă las inspirat de acest spirit, iar aici în România am simţit un puternic şi bun spirit care m-a influenţat şi pe mine în munca mea.

Fie că a fost vorba de efectul ţării dvs asupra imaginaţiei mele datorită cărţii <<Dracula>> al lui Bram Stoker, a istoriei lui Vlad Ţepeş, ori a experienţei prin care am înnoptat în Castelul lui Dracula şi a minunaţilor Munţi Carpaţi, toate m-au inspirat pe deplin astfel că aş dori să mai fac încă un film aici, cu voi.

Vă mulţumesc încă o dată pentru Trofeul Transilvania, îl voi pune pe noptiera de lângă patul meu iar când mă voi simţi singur la ora 3 dimineaţă, mă voi gândi la prietenii mei din Transilvania, la copiii nopţii, la lupi şi lilieci, la contele Dracula însuşi, iar atunci inima mea se va încălzi”, a spus Cage. Mai multe detalii, AICI! 

Nicolas Cage a ajuns vineri la Cluj-Napoca, iar pe parcursul șederii sale în capitala Transilvaniei s-a întâlnit cu publicul TIFF, a stat la o bere cu Irina Margareta Nistor, a vizitat Salina Turda și a gustat bucate ungurești la un conac din Apuseni. 

VEZI Cum l-au primit clujenii pe Nicolas Cage

Nicolas Cage a susținut și un masterclass de film pentru clujeni duminică, la Platinia. VIDEO, mai jos!

Născut în 1964, într-o familie de origine italiană, plină de personalități din lumea filmului, Nicolas Kim Coppola și-a dorit încă de mic copil să devină actor, inspirat fiind de idolul său, James Dean.

După ce a urmat cursurile Școlii de Teatru, Film și Televiziune UCLA, a încercat să-l convingă pe unchiul său, legendarul regizor Francis Ford Coppola, să-i acorde șansa de a apărea pe marele ecran. În 1982 a debutat cu un rol minor în comedia "Fast Times at Ridgemont High", iar după numai un an a fost distribuit în primul său rol principal – adolescentul punk din "Valley Girl".

Din dorința de a-și câștiga faima în mod independent și pentru a evita nepotismul, a renunțat la numele de Coppola în favoarea lui Cage, după Luke Cage, unul dintre personajele sale preferate din colecția de benzi desenate Marvel Comics.

Cage este cunoscut modul puternic realist în care și-a construit personajele încă de la primele sale roluri importante, reușind să se transpună perfect în rolurile sale foarte diverse, de la  gangsterul din "The Cotton Club" (regia Francis Ford Coppola, 1984) la adolescentul columbofil din "Birdy" (premiat în 1985 cu Marele premiu al juriului la Cannes).

Până la finalul anilor ’80 avea să cunoască faima internațională, interpretând numeroase roluri în comedii ultrapremiate ca "Peggy Sue Got Married" (1986, r. Francis Ford Coppola), un succes de box-office, nominalizat la trei premii Oscar, Raising Arizona (1987) – comedia neagră a fraților Coen, Moonstruck (1987), distins cu trei Oscaruri și un premiu BAFTA, în care a jucat alături de Cher, dar și în producții precum "Wild at Heart" (1990, r. David Lynch), premiat cu Palme d’Or la Cannes, și "Vampire’s Kiss" (1998), în care actorul, în stilul său caracteristic, mănâncă un gândac viu în fața camerei.

Toate aceste apariții pe mare ecran i-au consolidat succesul la Hollywood și i-au crescut cota încă din primii ani din carieră. Unul dintre rolurile sale de referință rămâne cel al scenaristului alcoolic din Leaving Las Vegas (1995, r. Mike Figgis), care i-a adus Premiul Oscar și Globul de aur pentru cel mai bun actor.

Ofertele de a juca în producții cu bugete imense l-au asaltat imediat, rezultatul fiind câteva succese impresionante de box-office în blockbustere de acțiune ca "The Rock" (1996, r. Michael Bay), "Face/ Off" (1997, r. John Woo) și "Con Air" (1997, r. Simon West) - toate trei nominalizate la Oscar la diferite categorii, dar și drama romantică "City of Angels" (1998, r. Brad Siberling), alături de Meg Ryan.

Regizori de marcă de la Hollywood ca Brian de Palma sau Martin Scorsese i-au oferit rolul principal în "Snake Eyes" (1998), respectiv "Bringing Out the Dead" (1999). În 2002 a fost nominalizat a doua oară la Oscar pentru "Adaptation" (r. Spike Jonze), în care interpretează tot un scenarist, de astă dată în dublu rol. În același an a debutat ca regizor cu Sonny, film pe care l-a și produs, cu James Franco în rol principal.

În 2010 a filmat pentru prima dată în România, pe străzile Bucureștiului și la Castelul Bran, pentru blockbuster-ul "Ghost Rider - Spirit of Vengeance", sequel-ul thriller-ului fantasy "Ghost Rider" (r. Mark Steven Johnson), iar în 2014 a revenit în țară pentru filmările la "The Dying of the Light" (r. Paul Schrader).

Comenteaza