CULTURĂ. Trei săptămâni de expoziţii şi evenimente de Crăciun la Muzeul de Artă

CULTURĂ. Trei săptămâni de expoziţii şi evenimente de Crăciun la Muzeul de Artă
Program special pentru sărbătorile de iarnă, de marţi la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.
Programul special are loc între 8 şi 27 decembrie, include o serie de evenimente precum expoziţii de arte plastice şi concerte şi debutează marţi la ora 13 cu vernisajul expoziţiei „Salonul de Iarnă al Medicilor”. Expoziţia oferă o selecţie din lucrările de artă plastică a 40 de medici şi farmacişti pasionaţi de artă, aflată la a 40-a ediţie.

Joi, programul cuprinde concertul partidei de violoncel a Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, iar duminică va fi vernisată pentru prima dată la muzeu o expoziţie „Bradul nostru de Crăciun”. „Pentru prima dată, vizitatorii Muzeului de artă Cluj-Napoca vor putea admira la intrarea în Galeria Naţională un brad-obiect îmbodobit de Eugenia Pop, Mariana Gheorghiu, Zoe Vida Porumb, Angela Semenescu – prestigioşi artişti plastici clujeni a căror operă a fost răsplătite cu premii internaţionale şi cu cele mai importante premii naţionale pentru creaţie artistică”, arată reprezentanţii muzeului clujean.

Vernisajul va fi urmat de concertul Corului de copii „Junior Vip” al Liceului de Muzică Cluj-Napoca.

Programul dedicat sărbătorilor de iarnă la Muzeul de Artă cuprinde joi 17 decembrie vernisajul Salonului anual de arte plastice şi decorative al Filialei Cluj a Uniunii Artiştilor Plastici şi se încheie duminică 20 decembrie cu un concert extraordinar de Crăciun, „The Best Christmas Ever…”, susţinut de Lavinia Bocu - mezzosoprană, Antonia Cioacă – pian şi Claudiu Vintilă - chitară.
Comenteaza