CULTURĂ. Tabără de iconografie la Voivodeni

CULTURĂ. Tabără de iconografie la Voivodeni
Cea de-a doua ediţie a unei tabere de iconografie în spaşiul mănăstirii ”Schimbarea la faţă” din Voivodeni, din comuna sălăjeană Dragu, va fi organizată în perioada 5-10 iulie de către Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj. La tabără vor participa cursanţi ai şcolilor populare de arte.
„Prin intermediul acestei tabere se doreşte promovarea iconografiei ca gen de artă tradiţională şi aprofundarea tehnicii icoanelor pe sticlă. Locaţia taberei precum şi atmosfera spirituală din cadrul mănăstirii oferă un mediu adecvat realizării icoanelor, totul contribuind din plin la liniştea sufletească a participanţilor, la însuşirea de cunoştinţe noi referitoare la semnificaţia icoanelor şi la însemnătatea acestora”, au precizat reprezentanţii Birouluio de Presă al Consiliului Judeţean Cluj, instituţie sub autoritatea căreia se află Şcoala Popluară de Artă.

Le ediţia 2010 a taberei de iconografie de la mănăstirea din Voivodeni vor particiopa 15 cursanţi ai şcolilor populare de artă din Târgu-Jiu, Ploieşti, Dej, Galaţi,Bucureşti şi Cluj.

Icoanele care vor fi realizate vor fi expuse la mănăstirea „Schimbarea la faţă”, cu ocazia hrmului lăcaşului de cult, sărbătorit în 6 august, dar şi la galeria „Arte” din Cluj-Napoca şi la celelalte galerii ale şcolilor populare de arte din ţară.

Comenteaza