CULTURĂ. Spectacole populare în patru sate din Cluj

CULTURĂ. Spectacole populare în patru sate din Cluj
Serbări în patru sate clujene, în aceeaşi zi – duminică. Este vorba de Boian, Buza, Lujerdiu şi Chiuieşti.
Evenimentele sunt organizate de Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Convservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj (CJCPCT) şi de primăriile celor patru comune.

în satul Boian vin familia Petreuş, taraful din Soporu, ansamblul de dansuri populare din Ceanu Mare, dar şi mai mulţi solişti de muzică populară, la evenimentul “Fiii Satului”.

Familia Petreuş vine, cu un drum, şi la evenimentul din satul Buza. Aici mai vin, la spectacolul folcloric, formaţia de dansuri din Buza, ansamblurile folclorice din Ţaga şi Dej, precum şi ansamblurile “Someşul Napoca” şi “Crăişorul” din Cluj-Napoca. Duminică, în localitate, va fi organizat şi un “bal la Buza”.

în Chiuieşti are loc duminică sărbătoarea tradiţională “Pintea Viteazul”, unde are loc, de asemenea, un spectacol folcloric. La eveniment participă orchestra “Cununa Transilvană” a CJCPT, dar şi mai mulţi solişti de muzică populară, precum şi ansamblurile folclorice ale Casei de Cultură din Târgu Lăpuş şi respectiv “Someşul Napoca” din Cluj-Napoca.

în Lujerdiu, la “Fiii Satului” este organizată o expoziţie etnografică şi va fi prezentată monografia satului. De asemenea, la eveniment va fi organizat un spectacol folcloric.
Comenteaza