CULTURĂ. Solişti si tenor de la Opera Cluj, la Festivalul International de Operă de la Brasov

CULTURĂ. Solişti si tenor de la Opera Cluj, la Festivalul International de Operă de la Brasov
Soliştii Jordan Eva şi Szabo Peter de la Opera Naţională din Cluj, dar şi tenorul Sorin Lupu, participă la a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, care se va desfăşura în perioada 24 octombrie - 29 noiembrie, la Braşov.
Festivalul Internaţional se deschide sâmbătă, la ora 18,30 cu Marea Gală. Soliştii, corul, baletul şi orchestra Operei Braşov, dar şi soliştii Matteo Satini din Italia, Gilian Zammit din Malta, Thomas Dear, Maxine Cohen şi Paul Gaugler, toţi din Franţa, Jordan Eva şi Szabo Peter de la Opera din Cluj sunt cei care vor urca pe scenă.

în 31 octombrie va fi prezentată cea mai recentă premieră a Operei din Braşov, “Cavaleria Rusticană” de P. Mascagni, precum şi “Paiaţe” de R. Leoncavallo.

Sâmbătă, 7 noiembrie, festivalul va continua cu spectacolul de dans “Giselle “de A. Adam, la care vor participa şi invitaţi din Japonia, iar în 14 noiembrie, cu “Norma” de V. Bellini. Surprizele serii vor fi soprana de origine română Doina Croitoru, din Franţa şi tenorul Sorin Lupu de la Opera din Cluj.

în ultimele zile ale festivalului, 28 şi 29 noiembrie, Opera Braşov va prezenta publicului “Elixirul dragostei” de G. Donizetti, cu două distribuţii diferite, informează Agerpres.
Comenteaza