CULTURĂ. Piesa „Alcoolicii”, mutată de la începutul stagiunii la sfârşitul acesteia, la Teatrul Maghiar

CULTURĂ. Piesa „Alcoolicii”, mutată de la începutul stagiunii la sfârşitul acesteia, la  Teatrul Maghiar
Spectacolul de teatru „Alcoolicii”, de Andras Visky, în regia lui Tompa Gabor, anunţată iniţial ca fiind primul spectacol prezentat în premieră în stagiunea 2009-2010, a fost mutat spre finalul stagiunii.
Piesa de la Teatrul Maghiar de Stat (TMS) din Cluj va fi jucată abia spre finalul stagiunii 2009-2010, în luna iunie a anului viitor, conform reprezentanţilor instituţiei.

„S-a constat că lucrul la spectacol nu va putea fi terminat la timp şi atunci a fost mutată la data respectivă”, a menţionat Noemi Nagy, şefului biroului de relaţii cu presa al instituţiei.

Motivul pentru care piesa a fost mutată tocmai la sfârşitul stagiunii poate fi şi faptul că în lunile următoare au fost fixate deja premiere regizate de către invitaţi, precum Elie Malka, Matthias Langoff, Istvan Albu dar şi Andrei Şerban. Acesta din urmă va veni la TMS în luna decembrie, pentru a lucra la punerea în scenă a piesei „Strigăte şi şoapte”, de Ingmar Bergman.

Stagiunea 2009/2010 va începe în 18 septembrie, cu piesa „Trei surori”, de A.P,. Cehov, regia Tompa Gabor, premiat pentru cel mai bun spectacol respectiv pentru cea mai bună regie la ediţia din anul acesta a premiilor UNITER. Primul spectacol-premieră ce va fi jucat în actuala stagiune la TMS Cluj va fi „Născut pentru niciodată”. Piesa a mai fost jucată în această vară la festivalul de Teatru de la Avignon, fiind unul din reperele secţiunii Off a evenimentului. 
Comenteaza