CULTURĂ. Păutza, în concert de joi la Cluj

CULTURĂ. Păutza, în concert de joi la Cluj
Dirijorul şi compozitorul român Sabin Păutza, cunoscut la nivel mondial, va fi protagonist a două concerte simfonice săptămâna aceasta la Cluj-Napoca, din care primul va avea loc joi.
Sabin Pautza, care este şi profesor la Universitatea Baptistă "Emanuel" din Oradea, va dirija joi, de la ora 18, 30, orchestra „Camerata romanica”, în cadrul unui concert care va avea loc în sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Prima parte a programului este alcătuită din compoziţiile „Concerto grosso op.6 nr. 5 în si minor”, de A. Corelli şi „Concertul Branderburgic nr. în sol major”, BMW 1049. Acesta din urmă beneficiază de aportul soliştilor Mirela Capătă - vioară, Gavril Costea – flaut şi Liliana Cadar – flaut.

în a doua parte a programului vor fi prezentate două lucrări de S. Păutza, „Fantezia pe teme de Mozart” şi „Jocuri II” şi „Viziuni fugitive”, semnată S. Prokofiev/S. Păutza. Intrarea la concertul de joi este liberă.

Păutza va fi prezent în concert la Cluj şi vineri, când va dirija Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Transilvania (FST). Muzicianul român este deopotrivă compozitor şi dirijor, a obţinut numeroase distincţii internaţionale şi este cunoscut atât în Europa, cât şi în SUA sau Australia, conform unei prezentări oferite de FST.
Comenteaza