CULTURĂ. NCN, Realitatea Cluj şi TVR Cluj, în competiţie la Simfest

CULTURĂ. NCN, Realitatea Cluj şi TVR Cluj, în competiţie la Simfest
Posturile local de televiziune Napoca Cable Networks (NCN), Realitatea Cluj şi studioul din Cluj al TVR s-au înscris la cea de-a şaptea ediţie a Festivalul Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi Simfest.
Festivalul reuneşte peste o sută de producţii de televiziune şi multimedia şi debutează mâine, la Cetatea Medievală din Târgu Mureş.

Potrivit directorului SIMFEST, jurnalistul Ioan Ceauşescu, citat de Agerpres, pentru prima oară în cadrul festivalului va exista şi o secţiune specială pentru studenţi. Aici au fost înscrise 39 de creaţii din partea studenţilor din Cluj Napoca, Iaşi şi Chişinău.

Echipa NCN participă la festival cu cinci ştiri, un reportaj despre un cetăţean rus care vrea să îşi regăsească originile române în apropierea Clujului şi un reportaj despre situaţia în care se află Muzeul Satului. Totodată postul local de televiziune participă la secţiunea talkshow cu emisiunea Cluj Zi de Zi unde este dezbătută problema traficului de organe, în urma deja mediatizatului caz în care un reporter NCN urma să cumpere un rinichi de la un aşa-zis donator, caz în care s-a implicat şi Poliţia, care a organizat un flagrant.

La această ediţie, televiziunile regionale sunt mai slab reprezentate decât în anii precedenţi, în concurs fiind înscrise producţii de la Realitatea TV Cluj, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Timişoara şi TVR Târgu Mureş.

Televiziunile locale înscrise în competiţie sunt Unu Tv Piatra Neamţ, NCN Cluj, Erdely TV Târgu Mureş, Kenala Sat Bălan, Radioteleviziunea Turnu Severin, TVT 89 Timişoara şi Televiziunea Târgu Mureş (TTM).
Comenteaza