CULTURĂ. La alegerile pentru noua conducere a Uniunii Scriitorilor Cluj participă jumătate dintre membri

CULTURĂ. La alegerile pentru noua conducere a Uniunii Scriitorilor Cluj participă jumătate dintre membri
La alegerile pentru noua conducere a filialei clujene a Uniunii Scriitorilor participă şi preşedintele USR Nicolae Manolescu, dar şi vicepreşedintele Varujan Vosganian. Din totalul membrilor, participă la alegeri aproximativ jumătate.
“înălţimea scaunului ocupat de către un politician nu trebuie să fie mai mare decât înălţimea cărţilor pe care le-a citit. Când actul politic s-a bazat pe cultură am avut o politică mare. Când nu, s-a întâmplat contrariul”, le-a transmis scriitorilor clujeni Varujan Vosganian, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Scriitorilor din România. El a subliniat că doar zece la sută dintre cărţile cumpărate de români reprezintă literatură românească, şi a îndemnat scriitorii să realizeze o punte mai bună de legătură cu cititorul. “Nu avem voie să ne supărăm pe societate, pe cititor, pentru că este unul dintre cele mai triste lucruri este atunci când vezi o carte pe care nu o deschide nimeni”, a declarat el.

Filiala clujeană a USR îşi alege astăzi, în amfiteatrul “Ioan Muşlea” al Bibliotecii Central Universitare, structura de conducere pentru următorii patru ani.

Preşedintele USR, Nicolae Manolescu, a fost şi el prezent la eveniment şi a salutat prezenţa numeroasă a membrilor filialei clujene.

“La Bucureşti am avut probleme cu cvorumul, membrii filialei nu se simt obligaţi să participe la şedinţe. A fost un caz când cineva ne-a cerut să se facă o listă cu datele personale ale membrilor. I s-a spus că datele există la sediu, dar el nu mai trecuse pe la sediu de vreo zece ani”, a punctat Manolescu.

Ulterior, preşedintele USR Cluj, Irina Petraş, singurul candidat pentru noul mandate la funcţia de preşedinte, a prezentat o dare de seamă a activităţii filialei în intervalul 2005-2009.

USR Cluj este a doua filială ca mărime din ţară, după Bucureşti, cu 277 de membri.
Comenteaza