CULTURĂ. Expoziţie despre comunism la avanpremiera filmului "Amintiri din Epoca de Aur"

CULTURĂ. Expoziţie despre comunism la avanpremiera filmului
O expoziţie de fotografie din perioada anilor “80, semnată de celebrul Andrei Pandele, va fi vernisată în 24 septembrie, cu ocazia avanpremierei filmului “Amintiri din Epoca de Aur” 1 - “Tovarăşi, frumoasă e viaţa!”, lungmetraj colectiv scris şi produs de Cristian Mungiu.
Premiera filmului va avea loc la cinematograful Studio din Capitală, iar expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului pe toată durata de prezentare a peliculei, până în 9 noiembrie.

Andrei Pandele, de profesie arhitect, este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi români; fotografiile sale despre perioada comunistă au fost expuse, în ultimii ani, în numeroase ţări.

Filmul - omnibus “Amintiri din Epoca de Aur” va ajunge, la patru luni după premiera mondială de la Cannes 2009, şi în sălile de cinema din România.

El va intra în difuzare în două părţi, “Tovarăşi, frumoasă e viaţa!”, ce va putea fi văzută începând cu 25 septembrie, la Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa, Timişoara, Bacău şi Piteşti, şi “Dragoste în timpul liber”, ce va rula de la 23 octombrie.

Filmul a fost proiectat în premieră naţională la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Comenteaza