CULTURĂ. Expoziţia "Testament" a artistului Ion Nicodim se vernisează mâine

CULTURĂ. Expoziţia
Expoziţia "Testament" a artistului Ion Nicodim va fi vernisată mâine la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Nicodim este unul dintre “artiştii definitorii” pentru arta românească din ultimele trei decenii, potrivit organizatorilor expoziţiei.
"Exersarea unei sensibilităţi artistice speciale în dezvoltarea unor teme originale, care acum încununează expoziţia de la Cluj, a însemnat crezul profund al acestui artist. Existenţa sa s-a împărţit între ţara natală, sursă a universului său creator, şi capitala lumii artistice europene, Paris, mediu de stimulare a energiilor creative şi loc de împlinire existenţială", se arată într-un comunicat de presă privind expoziţia.

Artistul a ales, la începutul anului 2007, lucrările din atelierul său ori din colecţii particulare care urmau să constituie o expoziţie reprezentativă.  După moartea artistului, în 2007, soţia artistului a reuşit să realizeze expoziţia proiectată.

Expoziţia ajunge la Cluj la invitaţia conducerii Muzeului de Artă şi a beneficiat de sprijinul organizatoric al Arianei Nicodim, soţia artistului, al academicianului Dan Hăulică, al lui Oliv Mircea, cunoscut critic de artă şi curator bistriţean şi al companiei Art Act.

Expoziţia va fi deschisă mâine la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, iar la sfârşitul lunii septembrie, în cadrul acesteia, va avea loc o întâlnire cu academicianul Dan Hăulică, care va prezenta "traseele majore ale destinului pe care Ion Nicodim l-a întruchipat".
Comenteaza