CULTURĂ. "Cumnata lui Pantagruel" se joacă diseară în Macedonia

CULTURĂ.
Spectacolul “Cumnata lui Pantagruel” va fi jucat în această seară la Festivalul Youth Open din Skopje (Macedonia), a anunţat Teatrul Maghiar de Stat (TMS) Cluj-Napoca.
Spectacolul este o coproducţie a TMS, a teatrului “Radu Stanca” din Sibiu şi a Companiei Silviu Purcărete din Lyon şi este regizat de Silviu Purcărete.

Festivalul de Teatru Youth Open din Skopje, înfiinţat în 1976, se desfăşoară între 19 şi 26 septembrie în capitala Macedoniei.

Evenimentul cuprinde spectacole ale companiilor de teatru din Slovenia, Austria, Croaţia, România, Bulgaria, Serbia, Elveţia, Montenegro, Franţa şi Macedonia. Festivalul cuprinde, totodată, ateliere conduse de prestigioşi oameni de teatru din Europa şi Macedonia.

“Cumnata lui Pantagruel” a mai fost jucat şi la cea de a 13-a şi a 14-a
ediţie a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa din Porto şi Roma, la Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului de Teatru Latino-American din Bogota, la Festivalul Internaţional de Teatru din Napoli şi la Festivalul Internaţional de Teatru Ex Ponto din Ljubljana, unde a câştigat marele premiu al festivalului, informează TMS.
Comenteaza