Cultura clujeană are două voci la Bucureşti. Managerul TIFF şi preşedintele Centrului Cultural Clujean, în Consiliul Economic și Social al României

Cultura clujeană are două voci la Bucureşti. Managerul TIFF şi preşedintele Centrului Cultural Clujean, în Consiliul Economic și Social al României

Clujul va avea doi membri în Consiliul Economic și Social al României, pentru sectorul cultural. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Ștefan Teișanu a fost ales ca reprezentant al societății civile în Consiliul Economic și Social al României, pentru a reprezenta sectorul cultural din România. La aceeași categorie (organizații profesionale), ONG-urile electoare l-au ales ca reprezentant în CES pe colegul nostru Cristian Hordilă, managerul TIFF. După soluționarea eventualelor contestații, următorul pas pentru constituirea CES este desemnarea membrilor săi de către Premierul României", transmite Centrul Cultural Clujean.

Cristian Hordilă, manager TIFF: "Activez de peste 10 ani în zona culturală, cu precădere în industria cinematografiei. În tot acest timp am inițiat, contribuit si participat la numeroase proiecte naționale și europene din sectorul cultural și educațional, încercând prin tot ce am făcut să susțin societatea în drumul spre mai bine. Astfel cred că e momentul ca priceperea și eforturile mele să fie direcționate aici, în Consiliul Economic și Social al României. Acest consiliu este un instrument constituțional care poate contribui la schimbările din jurul nostru și merită luat în considerare. Analizând activitatea CES, mi-am confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că sectorul cultural nu este reprezentat corespunzător astfel încât vocea noastră să fie auzită și în acest consiliu. Cultura are nevoie de o politică reală și asumată care să sublinieze importanța și necesitatea acestui sector în societate. Acest lucru se poate întâmpla doar prin mecanisme autentice care pot fi susținute de legi si politici publice funcționale. Consiliul Economic și Social al României are nevoie de o activitate transparentă pentru a-și exercita adevăratul rol consultativ. Doar printr-o astfel de abordare se poate impulsiona o comunicare constantă cu societatea civilă și actorii importanți din diverse sectoare", a scria acesta pe Facebook. 


Ştefan Teişanu este propus în acest rol de către Asociația Fapte, fiind sprijinit de numeroase organizații membre ale Centrului Cultural Clujean, precum și de alte organizații culturale, civice și de tineret din România. Ștefan este manager cultural interesat de dezvoltarea orașelor, co-fondator al organizațiilor culturale Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord. Activ în domeniul ONG din anul 2000, antreprenor cu experiență în educație, cultură și dezvoltarea comunităților, Ștefan s-a specializat în procese participative, acțiune colectivă și politici de dezvoltare urbană. Între inițiativele în care a fost sau este implicat se numără, pe lângă organizațiile pe care le-a dezvoltat, rețeaua de orașe europene Culture Next, diverse grupuri de lucru pentru politici culturale la nivel local, național și european, festivaluri de regenerare comunitară și strategii culturale și de dezvoltare locală la nivel local, regional și național. Crezul său este că oamenii pot fi ceea ce vor să fie.

Consiliul Economic și Social este organismul constituțional prin care Guvernul și Parlamentul se consultă cu specialiști din patronate, sindicate și din societatea civilă. Cei 45 de membri CES, câte 15 pentru fiecare sector, sunt desemnați de Primul Ministru. Societatea civilă își poate alege singură reprezentanții în CES, prin vot exercitat de către ONG-uri.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza