CULTURĂ. Şapte premiere la Teatrul Maghiar de Stat în noua stagiune

CULTURĂ. Şapte premiere la Teatrul Maghiar de Stat în noua stagiune
Spectacolele "Născut pentru niciodată", în regia lui Tompa Gabor, "Strigăte şi şoapte", pus în scenă de Andrei Şerban, şi "Măsură pentru măsură", în regia lui Matthias Langhoff vor fi prezentate, în premieră, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, în cadrul noii stagiuni.
Teatrul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca va produce în stagiunea 2009-2010 un număr de şapte premiere, a anunţat astăzi directorul Tompa Gabor (foto).

în 30 septembrie va avea loc premiera spectacolului "Născut pentru niciodată", de Andras Visky, în regia lui Tompa Gabor, considerat "Cel mai bun spectacol off", în cadrul Festivalului de Teatru de la Avignon.

“Piesa a fost prezentată de 22 de ori la Avignon. Publicul francez a primit foarte bine spectacolul, care s-a născut, pe un text nou, din piesa «Vinerea Lungă». Pentru noi a fost o aventură foarte importantă, care va însemna şi un punct de cotitură în viaţa teatrului”, a spus Tompa Gabor, citat de Mediafax.

Un alt spectacol în premieră este piesa "Demonii", în regia tânarului Albu Istvan, prezentat în 24 octombrie. Spectacolul va fi susţinut de actori tineri, majoritatea absolvenţi ai Universităţii "Babeş-Bolyai", secţia de Teatrologie.

în luna noiembrie, regizorul Andrei Şerban începe repetiţiile pentru "Strigăte şi şoapte", de Ingmar Bergman, care va avea premiera în ianuarie anul viitor.

Tot anul viitor, în martie, va avea premiera "Funeralii de toamnă", în regia lui Elie Malka, iar în mai - "Măsură pentru măsură", spectacol regizat de Matthias Langhoff.

Stagiunea se va încheia cu două spectacole în regia lui Tompa Gabor - "Leonce şi Lena" şi "Alcoolicii".
Comenteaza