CULTURĂ. "Amintiri din Epoca de Aur" ajunge în cinematografele clujene peste două săptămâni

CULTURĂ.
Filmul - omnibus “Amintiri din Epoca de Aur” ajunge în cinematografele clujene peste două săptămâni, dar numai pe jumătate.
Filmul va fi proiectat în două părţi – “Tovarăşi, frumoasă e viaţa!” va putea fi vizionat începând din 25 septembrie în Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău, Constanţa şi Piteşti,în vreme ce partea a doua, “Dragoste în timpul liber”, va rula în cinematografe începând cu 23 octombrie.

Lungmetrajul “Amintiri din Epoca de Aur” este realizat după un scenariu de Cristian Mungiu, care semnează şi regia, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu. Filmul ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor “80, recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supravieţuiască perioadei.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Vlad Ivanov, Diana Cavaliotti, Radu Iacoban, Tania Popa, Alexandru Potocean, Emanuel Pîrvu, Paul Dunca, Ion Sapdaru şi Gabriel Spahiu.

Lungmetrajul, care a fost vândut deja în 25 de ţări, a fost prezentat în premieră în România la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (29 mai - 7 iunie) din Cluj-Napoca.
Comenteaza