CULTURĂ. Adaptare după "Strigăte şi şoapte" la Teatrul Maghiar

CULTURĂ. Adaptare după
A treia premieră din aceast an la Teatrul Maghiar din Cluj este adaptarea după capodopera cinematografică a lui Ingmar Bergman, “Strigăte şi şoapte”, în regia lui Andrei Şerban.
Reprezentanţia are loc în noua sală studio a teatrului, care are o capacitate de doar 75 de locuri.

Regizorul Ingmar Bergman este considerat unul dintre cei mai marcanţi regizori de film ai tuturor timpurilor.

„în centrul evenimentelor avem patru personaje feminine: Agnes, aflată pe patul de moarte şi surorile sale, Karin şi Maria, şi Anna, servitoarea – strigătele şi şoaptele din titlu aparţin acestor patru femei”, arată reprezentanţii Teatrului Maghiar de Stat.

Filmul adaptat pe scena Teatrului Maghiar a primit premiul pentru cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu din partea criticilor de Film din New York şi a fost nominalizat la Oscar, la cinci categorii - Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună imagine, Cel mai bun film, Cea mai bună regie şi Cele mai bune costume.

„Bergman repeta cu actriţele sale înaintea filmărilor. încercăm să descoperim cum a început acest proiect, să ne imaginăm cum ficţiunea filmului devine realitate”, a arătat regizorul Andrei Şerban într-un comunicat de presă al instituţiei clujene de cultură.

Premiera are loc în 24 ianuarie la ora 19 iar biletele costă 20 de lei. Producţia este interzisă minorilor.
Comenteaza