Conectarea spațiului urban clujean la Someș. Dezbatere publică

Conectarea spațiului urban clujean la Someș. Dezbatere publică
Echipa Someș Delivery caută soluții pentru conectarea spațiului urban clujean la râu (prin pietonalizări și treceri de pietoni suplimentare) și pentru apropierea oamenilor de acesta. Cetățenii orașului și autoritățile locale sunt invitate la dezbaterea „Puncte de acces la râu”, joi, 31 martie.

"Miza mai largă a dezbaterii e o mai bună înțelegere a procesului de luare a deciziilor legate de intervențiile în spațiul public atunci când există mai mulți decidenți și responsabilități suprapuse, cu exemplificare pe cazul concret Someș Delivery 2016.

La dezbatere vor participa membrii echipei Someș Delivery, reprezentanți ai autorităților locale și ai entităților de drept public cu responsabilități în administrarea cursului râului, ai comunității riverane, precum și membri ai comunității clujene și reprezentanți ai sectorului asociativ. Cu acest prilej se va lansa concursul de amenajări temporare și evenimente de animare asociat ediției Someș Delivery 2016", transmit organizatorii.

Dezbaterea va avea loc începând cu ora 18:00, la spațiul comunitar K+. Prima ediție a festivalului Someș Delivery s-a concentrat pe tronsonul cuprins între podurile Horea și Elisabeta, iar anul acesta se mută între podurile Garibaldi şi Napoca. În zonă va fi construit și un loc de întâlnire destinat vecinilor râului.

În a doua jumătate a anului trecut, în Cluj-Napoca au avut loc o serie de proteste şi dezbateri pe tema lucrărilor de amenajare a tramei stradale, mai exact extinderea cu o bandă destinată traficului auto a Splaiului Independenţei, ce ar fi dus la distrugerea spaţiului verde de pe malul Someşului pe segmentul în cauză. Ulterior, primarul Emil Boc a cedat la presiunea societăţii civile şi a anunțat că banda suplimentară va fi înlocuită cu piste de biciclete și loc de promenadă.

Comenteaza