Concurs de proiecte pentru tineri regizori la Teatrul Maghiar din Cluj

Concurs de proiecte pentru tineri regizori la Teatrul Maghiar din Cluj
Ca parte a strategiei sale artistice pe termen lung, Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca își propune încurajarea colaborării cu noile generaţii de artiști. În consecinţă, a fost lansat un concurs de proiecte de spectacole pentru tineri regizori.

Candidaţii trebuie să fie regizori mai tineri de 35 de ani care trăiesc şi lucrează în România, absolvenți sau studenți masteranzi la regie. Ei trebuie să depună un proiect de spectacol detaliat, de maxim 10 pagini dactilografiate, ținând cont de faptul că spectacolul trebuie realizat pe scena mare sau în sala studio a teatrului, cu actorii companiei.

Nu există condiţii privind genul sau tematica spectacolului. Primele trei proiecte considerate drept cele mai bune de către comisia de evaluare vor fi realizate de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj în decursul următoarelor două-trei stagiuni.

Proiectul trebuie să conţină concepţia regizorală / proiectul de spectacol (inclusiv posibili colaboratori/ distribuţie, denumirea spaţiului în care spectacolul ar urma să fie realizat și luând în considerare parametrii tehnici ai spațiului); curriculum vitae profesional şi referinţe (dacă există)

Proiectele vor fi evaluate de conducerea Teatrului Maghiar şi de un juriu desemnat  şi pot fi trimise până la această dată la adresa de e-mail zoltan.csep@huntheater.ro sau la adresa Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Str. Emil Isac nr. 26-28, 400023 Cluj-Napoca. Termenul de depunere a proiectelor este 30 iunie, iar publicarea rezultatelor va fi în 15 septembrie.

Comenteaza