Concert de orgă la biserica Sf. Mihail, mâine seară

Concert de orgă la biserica Sf. Mihail, mâine seară
Recital de orgă în biserica „Sf. Mihail" , mâine seară, în cadrul Festivalului Internaţional „Toamna Muzicală Clujeană".
">

Solistă este Maria Abrudan, absolventă a Academiei de Muzică „Georghe Dima" la două secţii, în paralel - orgă şi muzicologie şi profesor la disciplinele orgă, muzică de cameră, clavecin şi bas cifrat la aceeaşi academie. Din 2005, Maria Abrudan este preşedinte din partea României a proiectului european OrganExpert, proiect iniţiat de Conservatorul din Trossingen, şi este invitată periodic să susţină cursuri de măiestrie în România şi în Germania. Anul trecut, Maria Abrudan a reprezentant România la Festivalul de Orgă, organizat la Dortmund, cu prilejul manifestărilor Ţinutul Ruhr, Capitală Culturală Europeană.


Concertul are loc mâine seară la ora 19 iar în program se numără Concertul in re minor, op. 4, nr. 6 de Vivaldi, Coralul An Wasserflüssen Babylon de Bach, Parthia nr. 1, op. 4, in Re major de Kayser sau Preludiul şi Fuga pentru pian în Si bemol major, op. 35, nr. 6 de Mendelssohn-Bartholdy.

Comenteaza