Concert de JAZZ și Vinyl Session la deschiderea Music Gallery de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Vernisajul Music Gallery, proiectul care prezintă muzica jazz sub forma unei expoziții, va avea loc sâmbătă, 25 martie, începând de la ora 17.00, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului va fi organizat și un concert de muzică live susținut de 7th Sense, una dintre cele mai tinere și apreciate trupe de jazz din România care recent și-a lansat noul album ”Light in Chaos”. Concertul va avea loc de la ora 19.00, și va fi urmat, de la ora 20.00, de un set de muzică de pe viniluri, cu Dodo. Doritorii pot să își achiziționeze biletul de intrare online, de pe site-ul iabilet.ro. Biletul costă 50 de lei și include accesul la concert și galerie. Duminică, 26 martie, evenimentele speciale din cadrul Music Gallery vor continua. Cei care vizitează galeria se vor putea bucura de un concert al trupei Moonlight Breakfast, tot de la ora 19:00, și de warm-up și close-up party cu Blanilla.

Sunt disponibile online și biletele regular de acces pentru Music Gallery. Un bilet de intrare costă 30 de lei, iar copiii cu vârsta de până la 10 ani pot să viziteze gratuit galeria, însoțiți de un adult. De asemenea, elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere. Cei care doresc să aibă parte de un tur ghidat privat pot să își rezerve locul de pe acum. Turul ghidat este o experiență mai curatoriată decât intrarea la liber. Vizitatorii vor avea parte de o prezentare a galeriei și instalațiilor din partea ghizilor.

Music Gallery va fi deschisă în perioada 25 martie-23 aprilie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. În această perioadă, în cadrul galeriei, vor fi organizate și evenimente speciale precum concerte, ateliere pentru copii, lecții de instrumente muzicale sau masterclass-uri dedicate muzicienilor. Biletele vor putea fi cumpărate, după deschiderea galeriei, și de la intrare.

Pe lângă tururile ghidate, va fi organizată și ora de muzică, un tur ghidat gândit special pentru elevii de gimnaziu și liceu care își propune să fie o alternativă la clasică oră de muzică de la școală. Turul durează aproximativ o oră, timp în care un ghid le va povesti tinerilor participanți aspecte despre istoria jazzului și îi va asista în descoperirea de instrumente și echipamente existente în spațiu. De asemenea, copiii vor avea partea de un mini-recital live.

Orar de vizitare Music Gallery:

  • Marți - Vineri: 15:00 - 19:00
  • Sâmbătă: 12:00 - 20:00

Program tururi ghidate:

  • Marți - Vineri: 16:00, 17:00
  • Sâmbătă: 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00
  • Program special de Paști: 14-17 aprilie închis

Orar Ora de Muzică:

  • Marți și Vineri: 10:00 - 14:30

Expoziția temporară Music Gallery este construită în jurul a 3 teme speciale:

  • Listen/Ascultă: publicul va putea asculta fie pe vinil, fie în format digital, cei mai importanți muzicieni de jazz, de la originile genului până în zilele noastre. De asemenea, redarea muzicii se va face folosind tehnologii variate: de la căști audio speciale, la sound dome-uri care canalizează sunetul și camere acustice construite în cadrul galeriei;
  • Learn/Învață: Jazz-ul va fi prezentat din multiple perspective publicului participant. Muzica e mai mult decât artă și are o influență puternică în istoria și cultura multor locuri din lume;
  • Explore/Explorează: Nu în ultimul rând, publicul va putea testa instrumente, va avea acces la lecții de muzică și vor putea servi o mică mostră din ce înseamnă să fii muzician.

Music Gallery este un proiect de promovare a muzicii jazz în rândul publicului larg folosind formatul unei expoziții de artă și este conceput de Fapte, organizatorul festivalului Jazz in the Park. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul musicgallery.ro.

Proiect realizat cu sprijinul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj, al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Parteneri: BRD, Samsung, Audiotehnica, Meze, Acoustic Density, Yamaha, Iulius Mall, Mobila Dalin.

ZIUA de CLUJ este partener media al Music Gallery

Comenteaza