Concept în premieră mondială: Festival interbelic, în septembrie, la Cluj

Concept în premieră mondială: Festival interbelic, în septembrie, la Cluj
Cluj-Napoca va găzdui, la jumătata lunii septembrie, prima ediţie a Festivalului Interbelic, un concept în premiera mondială, ce îşi propune omagierea unor personalităţi româneşti şi internaţionale care au creat şi s-au lansat în perioada interbelică.

Directorul Festivalului Interbelic, Walter Ghidibaca, a declarat că perioada interbeliă a fost epocă în care literatura, muzica, filmul, arhitectura, designul şi tehnologia au evoluat şi au lăsat o amprentă puternică asupra perioadelor ulterioare. Potrivit acestuia, manifestarile se vor desfăşura, printre altele, în Piaţa Unirii, în Piaţa Muzeului şi în Parcul Central.

"Vor avea loc proiecţii de filme din 1930 şi 1933 în care a jucat Hedy Lamarr, o expoziţie de automobile de epocă, concerte de şlagăre interbelice şi de jazz, un iarmaroc, cu peste o suta de voluntari imbrăcaţi în costume de epocă pentru a reînfiinţa personaje precum subrete, boieri, şoferi, ospătari, olteni vanzâtori de praz", a afirmat directorul festivalului, citat de mediafax.

Festivalul, organizat de Asociatia Culturala Ideograma, se va desfăşura în perioada 13 - 15 septembrie la Cluj-Napoca, accesul publicului la evenimentele organizate fiind gratuit.

Festivalul are deja o pagină de Facebook, unde vor fi postate noutăţi şi detalii din program.

Etichete
Comenteaza