Competiția Locală TIFF, un deceniu dedicat talentelor din Cluj. Cum te poţi înscrie

Competiția Locală TIFF,  un deceniu dedicat talentelor din Cluj. Cum te poţi înscrie

Încep înscrierile pentru Competiția Locală TIFF 2019. Destinat descoperirii și susținerii talentele locale, concursul se adresează exclusiv realizatorilor de film originari sau care locuiesc, lucrează sau studiază în orice localitate din județul Cluj.

Până în 30 aprilie, clujenii cu pasiune pentru creația cinematografică sunt invitați să-și înscrie filmele în Competiția Locală prin completarea formularului disponibil pe site-ul festivalului AICI!. Pot fi înscrise filme cu o durată de maximum 30 de minute, realizate în perioada aprilie 2018 – aprilie 2019. Nu există niciun fel de limitare asupra genului cinematografic sau subiectului abordat pentru filmele înscrise. Proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare nu vor fi acceptate în competiție.

Filmele selectate vor fi anunțate până în 15 mai. Proiecția lor în fața publicului TIFF 2019 va avea loc în cadrul unui eveniment special, unde va fi anunțat și titlul distins cu Premiul Competiției Locale TIFF. Premiul oferit de Banca Transilvania, de 1.500 de euro, va fi acordat în urma deciziei unui juriu format din trei personalități din mediul cinematografic românesc.

Federația Fabrica de Pensule, partener al programului, acordă o mențiune specială filmului care abordează subiecte sau probleme relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

Una dintre cele mai importante oportunități oferite cineaștilor clujeni, Competiția Locală TIFF a avut o primă ediție în 2010, devenind între timp o platformă de lansare pentru mulți profesioniști din industria cinematografică.

Cel mai recent câștigător, "Emigranții", filmul semnat de Andra Salaoru, a fost recompensat cu un premiu de 1.500 de euro, în timp ce Serestely Szilard a primit mențiunea specială, de 300 de euro, pentru "Poftiți, vă rog!". TIFF va avea loc în perioada 31 mai - 9 iunie, la Cluj-Napoca. 

Comenteaza