Clujul, radiografiat de un jurnalist

Clujul, radiografiat de un jurnalist

Jurnalistul sportiv Ovidiu Blag, editorialist şi director de programe la Antena 1 Cluj - Radio ZU şi FTr, radiografiază viaţa sportivă, dar şi socială din municipiul Cluj-Napoca într-un volum care reuneşte, sub genericul “De Cluj, numai de bine!”, 100 de editoriale publicate de către acesta în ultimii doi ani.

 

Cartea a apărut la editura Casa Cărţii de Ştiinţă din Cluj şi este structurată în două părţi ce numără în total aproape 170 de pagini. Mai bine de trei sferturi din volum cuprinde editoriale  despre personalităţi sau evenimente din mediul sportiv, domeniu în care este specializat autorul.

 

Sunt prezentate în editoriale personalităţi de calibru ale sportului clujean, ca Zoli Ivansuc, Dan Anca, ce au trecut la cele veşnice, dar şi sportivi contemporani, ca Ani Senocico, Dorinel Munteanu sau Eugen Trică, ori manageri de club. Cartea are însă şi 21 de editoriale în care Ovidiu Blag abordează - pe un ton detaşat, dar concis - fapte din mediul politic, social, cultural sau monden.

 

Autorul volumului “De Cluj, numai de bine!” reuşeşte să-şi sintetizeze ideile din editoriale în spaţiu restrâns, acest fapt datorându-se, probabil, şi publicării lor mai întâi într-un cotidian, ceea ce presupune restricţii în privinţa întinderii scriiturii. Prezentată într-un format grafic ce facilitează lectura, cartea lui Ovidiu Blag poate fi un bun reper pentru cei interesaţi să decupeze o felie din sportul clujean şi nu numai, pentru a-i simţi gustul şi a-şi forma o imagine mai completă asupra acestuia.

Comenteaza