Clujul are bibliotecă în aer liber VIDEO

Clujul are bibliotecă în aer liber VIDEO
Iniţiatorii campaniei "Cărţile pe faţă" au venit cu o nouă acţiune de promovare a lecturii, inaugurând prima bibliotecă în aer liber din Cluj.

Proaspăt inaugurata minibibliotecă permanentă în aer liber este, de fapt, o căsuță de lemn amplasată în parcul complexului comercial din cartierul Gheorgheni, care adăpostește titluri din domenii variate, de la beletristică şi până la cărți de business sau dezvoltare personală.

Pasionaţii de lectură au posibilitatea să citească, în timpul petrecut la promenadă în parc, una dintre cărţile puse la dispoziţie în căsuţă, însă trebuie să o returneze înainte de a pleca din zonă. În cazul în care doresc să împrumute o carte pe termen mai lung, cititorii sunt îndemnați să aducă o altă carte la schimb.

Căsuța de cărți atrage privirile prin designul ingenios, cu acoperișul în forma unei cărți deschise și cu imaginea unui profil conturându-se pe una dintre ușițe. "E frumos să vezi reacțiile pozitive ale oamenilor când descoperă aceste cărți și ne bucurăm să vedem adolescenți examinând curioși titlurile din căsuță sau returnând cărțile înainte de a pleca din parc", susțin membrii echipei "Cărţile pe faţă".

Aceasta este doar prima bibliotecă în aer liber din Cluj, în viitor reţeaua de căsuţe urmând să se extindă şi în alte parcuri din oraş. "Ne dorim să putem inaugura cât mai multe astfel de căsuțe în toate parcurile din Cluj-Napoca. Firmele și instituțiile care doresc să se implice în această acțiune pot sponsoriza construirea acestora", a declarat Victor Miron, unul dintre iniţiatorii campaniei.

Tot în Iulius Parc a fost lansată încă o acţiune similară, "Împrumută o carte de la bancă", prin care clujenii pot răsfoi oricând cărți aflate chiar pe băncile parcului, în timp ce se bucură de o ieșire în natură.

Căsuța a fost realizată împreună cu agenția Loopaa și finanțată de Service Auto Iovi, iar cărţile sunt oferite de editura Nemira. Printre celelalte acţiuni de promovare a lecturii iniţiate în cadrul campaniei "Cărţile pe faţă" se numără Cabinetul stomatologic anti-cariat, Biblioteca la service auto şi Gala cititorului clujean.

Comenteaza