Cluj: Festivalul WonderPuck revine cu o nouă ediție! Trei zile de spectacole pe 5 scene în 3 locații, inclusiv la Castelul Banfy din Bonțida

Cluj: Festivalul WonderPuck revine cu o nouă ediție! Trei zile de spectacole pe 5 scene în 3 locații, inclusiv la Castelul Banfy din Bonțida
| Foto: Teatrul STILTLife - Olanda

Artiști din România și alte șapte țări vor susține reprezentații la Cluj, la a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck. Pe lângă reprezentațiile clasice, anul acesta vor avea loc spectacole itinerante pe traseul Piața Muzeului – Piața Unirii.

Festivalul Stradal WonderPuck7 își deschide din nou porțile la Cluj. Astfel, timp de trei zile, în weekendul 8 - 10 septembrie, artiști din România și 7 alte țări vor prezenta spectacole pe 5 scene amplasate în 3 locații - Piața Unirii, Muzeul de Artă Cluj, precum și nelipsita scenă de la Castelul Banfy din Bonțida.

Potrivit organizatorilor, printre cele mai importante prezențe din cadrul festivalului se află Grupo Puja, invitați de marcă din Spania, ce vor prezenta în data de 9 septembrie, de la ora 20.00, în Piața Unirii o reinterpretare inedită a poveștii lui Peter Pan și a zânuței Tinkerbell, întreaga acțiune a spectacolului desfășurându-se la înălțime, într-o feerie de acrobații aeriene

Pe scena mare din Piața Unirii, spectatorii clujeni îi vor putea întâlni tot în data de 9 septembrie, de la ora 20.30 și pe actorii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, Secția Marionete. Aceștia vor veni în întâmpinarea lor cu unul dintre cele mai apreciate spectacole ale stagiunii 2021-2022, „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)” în regia lui Cristian Ban.

Teatrul de Copii și Tineret „Gong” revine pe scena WonderPuck în data de 10 septembrie de la ora 19.00 cu spectacolul-concert „Vaca Rosalinda (o fabulă muzicală)”.

Spectacole itinerante pe traseul Piața Muzeului – Piața Unirii

Pe lângă spectacolele desfășurate clasic, pe scenă, anul acesta, la WonderPuck s-a creat un program special de spectacole itinerante care mai de care mai spectaculoase, ce se vor desfășura pe traseul Piața Muzeului – Piața Unirii, printre care merită menționat performance-ul stradal „Plasticul nu e fantastic” al Teatrului STILTLife din Olanda.

Ce-a de-a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck este organizată de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Asociația ESUA, și Clubul Lions, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Administrației Fondului Cultural Național. De asemenea evenimentul are parte și în acest an de sprijinul Ambasadei Olandei.

Comenteaza