Celebrul violonist David Garrett vine la Cluj

Celebrul violonist David Garrett vine la Cluj

Celebrul violonist David Garrett revine pe scenele din România, la începutul lunii septembrie, pentru două reprezentaţii ale concertului „Alive”. Concertele fac parte din cadrul turneului mondial cu acelaşi nume şi vor avea loc pe 1 septembrie, pentru prima dată la BTArena din Cluj-Napoca şi pe 3 septembrie, la Sala Palatului din Capitală, de la ora 20.00, anunţă organizatorii.

Pornind de la interpretările melodiilor celebre „What a Wonderful World”, „Imagine” sau „Beauty and the Beast” şi continuând cu imnurile rock „Enter Sandman” sau „Paint it Black” până la hiturile pop-dance menite să ridice publicul în picioare, precum „Happy”, „Hit the Road Jack”, „Thriller”, „Bella Ciao” sau „Stayin’ Alive” cei prezenţi vor fi martorii unei demonstraţii unice de virtuozitate, în care talentul şi creativitatea nu au limite.

De asemenea, ca în toate concertele celebrului artist, muzica clasică şi reinterpretările sale inovatoare vor ocupa rolul principal. Compoziţii veritabile precum „Confutatis” de Wolfgang Amadeus Mozart, „Dansul Cavalerilor” de Sergei Prokofiev sau „Simfonia nr. 7” de Ludwig van Beethoven sunt doar câteva dintre momentele artistice care vor completa programul.

Biletele sunt disponibile online pe Eventim.ro şi Entertix.ro, precum şi la casa de bilete a Sălii Palatului din Bucureşti, la preţuri ce diferă în funcţie de categoria de loc. 

David Garrett este cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records pentru interpretarea "Flight of the Bumblebee" de Nikolai Rimski-Korsakov în 66,56 secunde, iar mai târziu în 65,26 secunde. În concertele crossover şi de muzică clasică, David Garrett cântă pe două viori extrem de valoroase.  Este vorba de vioara „Prince Doria” Guarneri del Gesù (1734), primită de la Gregg Alf şi Sota Nakazawa prin Fundaţia Museo del Violino din Cremona şi de vioara “A. Busch” Stradivarius (1716), una dintre vedetele muzicii clasice din întreaga lume.

Este admirat de milioane de fani din întreaga lume, succesul acestuia fiind contorizat, pe scurt, prin milioane de bilete vândute în întreaga lume, peste 4,5 milioane de discuri vândute, 25 de discuri de aur şi 17 de platină, distincţii obţinute în Hong Kong, Singapore, Taiwan, Germania, Austria, Mexic sau Brazilia.

David Garrett are o legătură specială cu România, fiind un mare admirator al marelui muzician şi compozitor George Enescu. Talentul violonistului David Garrett a fost şlefuit de profesoara sa, Ida Haendel, una dintre elevele marelui compozitor şi muzician George Enescu. Prin intermediul acesteia, David Garrett l-a descoperit pe George Enescu, i-a studiat repertoriul şi a inclus în programul concertelor sale şi interpretări ale compoziţiilor muzicale semnate de George Enescu. Apreciat ca fiind „Un Paganini printre vedetele pop şi un Jimi Hendrix printre violonişti”, David Garrett este „Violonistul Diavolului” al epocii noastre, un superstar internaţional care estompează orice barieră dintre Mozart şi Metallica.

Comenteaza