“Cei care l-au aplaudat pe Cristi Puiu la Cluj sunt cretini și ticăloși”

“Cei care l-au aplaudat pe Cristi Puiu la Cluj sunt cretini și ticăloși”

Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri, la Digi24, afirmațiile controversate făcute de cunoscutul regizor român Cristi Puiu despre purtarea măștii și distanțarea fizică.

Publicistul a spus că și cei care l-au aplaudat la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), de la Cluj-Napoca, sunt „cretini și ticăloși”.

„Cine sunt cei care au aplaudat? Hominizii, cei care se înghesuie acum pe litoral bot în bot, fund în fund, fără să țină seama de niciun fel de regulă, ăia de se tratează acum cu bere și cu grătar, ăia care întreabă: care virus, domnule?

Ălora care nu le pasă cum mor oamenii cu zecile și zecile și zecile, în fiecare zi acum, cifre care cresc, cresc din ce în ce mai groaznic, ăstora care nu le pasă, care sunt adepții teoriei că de fapt virusul nu există și e o manipulare din partea autorităților. Într-un cuvânt, e vorba de cretini și de ticăloși! Ca să aplauzi așa ceva, trebuie să fii cretin, ticălos sau și una, și alta”, a spus Popescu.

Puiu a refuzat să poate masca atunci când a fost invitat pe scena TIFF, deși organizatorii i-au cerut în mod special aceasta înainte să apară în faţa oamenilor, conform Știri pe Surse. El a afirmat că este inuman ca cineva să stea cu mască pe faţă 200 de minute, atât cât dura proiecţia filmului “Malkrog”.

Comenteaza