Ce îşi doresc clujenii? Vezi mesajele lăsate pe instalaţia post-it din în Piaţa Unirii FOTO

Ce îşi doresc clujenii? Vezi mesajele lăsate pe instalaţia post-it din în Piaţa Unirii FOTO
Clujenii şi-au scris dorinţele pe instalaţia post-it din în Piaţa Unirii. Lucrarea face parte din proiectul de reactivare a spaţiului urban "Oraşul Vizibil".

Clujenii care sunt în trecere prin zona Piaţa Unirii nu au cum să rateze "inscripţia" colorată în roz-galben "Îmi doresc", de pe faţada Muzeului de Artă. Nu, nu este vorba despre un graffiti, ci despe o lucrare de artă contemporană semnată de Radu Lesevschi, ce face parte din proiectul de reactivare a spaţiului public "Oraşul Vizibil".

Instalaţia post-it este o atracţie pentru turişti, dar şi pentru clujenii de toate vârstele. Dacă unii se opresc să vadă despre ce este vorba, alţii se fotografiază cu ea, iar pozele ajung pe reţelele de socializare. Cei mai curajoşi însă, şi-au scris dorinţele pe sutele de post-it-uri colorate: "Îmi doresc să mă iubeşti", "Linişte", 'Arhitectura este visul meu", "Să fii al meu", "Să am o viaţă bună", "Concediu", "Să termin medicina", "Să înot ca o sirenă", "O vară perfectă", "Să lucrez la Cărtureşti", "O vreau pe Anda", "Vreau să merg la Paris" etc.

Expoziţia Oraşul Vizibil, ediţia a II-a, este organizată de Fundaţia AltArt şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi a fost lansată săptămâna trecută.

"Oraşul Vizibil este o iniţiativă de a reactiva spaţiul public din Cluj prin intervenţii artistice. Expoziţia utilizează spaţii publice de afişaj: vitrine, panouri, refugii pentru staţiile de transport în comun pentru prezentarea unor lucrări de artă contemporană care problematizează spaţiul public şi diferite dimensiuni ale vieţii urbane. Proiectul propune astfel regândirea modurilor de acces, utilizare şi control asupra uneia dintre dimensiunile spaţiului public, pe care o deschide către comunitatea artistică, ca platformă de expunere a artei cu mesaj social", se arată într-un comunicat remis presei.

Ediţia a treia a proiectului, aflată în pregătire va include lucrări pentru spaţii de afişaj, dar şi o serie de intervenţii în spaţiul public: mobilier urban, pavilioane temporare etc.

Lucrăile expuse începand în prezent în oraş sunt:

1. "Îmi Doresc"- autor: Radu Lesevschi - instalatie post-it: în Piaţa Unirii nr. 28 (fosta agentie C.E.C.) şi Insomnia, str Universitatii nr 2

2. "Cine sunt. Cine suntem."- autor: Sorin Popescu -billboard

a) Bd 21 Decembrie nr 9, Refugiu statie RATUC (în faţa Bisericii Unitariene)
b) Bd 21 Decembrie nr 41, Refugiu statie RATUC (în faţa Bisericii Reformate)
c) Bd 21 Decembrie nr 70, Refugiu statie RATUC (Regionala CFR)

3. "Fără titlu"- autor: Paula Boartă - instalaţie în Piaţa Avram Iancu nr. 19, Refugiu staţie RATUC.

4. "Singurul batran pe care il cunosc sunt eu"- autor: Claudiu Cobilanschi - print

a) Str Memorandumului 12, panou stradal
b) Str Memorandumului 21, panou stradal (în faţa Muzeului Etnografic)

5. "Călcaţi pe iarbă"- autor: Cezar Lazarescu - billboard

a) Piaţa Unirii 25, vitrina ceainăriei Flowers
b) Bd 21 Decembrie nr 70, panou (zona staţiei Regionala CFR)

 

 

Comenteaza