Castelul Banffy din Răscruci, gazda unui show de modă. Cine sunt designerii invitaţi

Castelul Banffy din Răscruci, gazda unui show de modă. Cine sunt designerii invitaţi
Biserica Reformată Calvină din Cluj-Napoca a fost, în 2015, gazda prezentării de modă din cadrul ZAIN – Design Expressions. Anul acesta, show-ul se mută într-o altă locaţie neconvenţională, la Castelul de la Răscruci, o capodoperă arhitecturală neoclasic eclectică, cu un interior impresionant conservat, care spune o poveste transilvăneană de mult uitată.

ZAIN Fashion Show 2016 va aduce împreună patru designeri vestimentari români: Raul Lazăr, Crina Bulprich, Lucian Rusu și Ioana Ciolacu. Va fi un show complex, cu peste 40 de ținute prezentate publicului.

„Sunt foarte încântată să ajung în frumosul Cluj și să îmi introduc aici brandul, pentru prima dată. Știu că va fi foarte pe gustul clujenilor! ZAIN este evenimentul perfect pentru acest lucru, deoarece pune designul de orice fel într-un context bine meritat", spune Ciolacu.

„Anul acesta vă vom prezenta trei colecții minunate, într-o locație pe care abia așteptăm să o descoperiți. E vorba despre "AW 2017 - Ready to Wear", a Ioanei Ciolacu, "Cube", a Crinei Bulprich și a lui Lucian Rusu - o colecție capsulă, inspirată fundamental de celebra pictură a artistului rus avangardist Kazimir Malevich și colecția de absolvire a lui Raul Lazăr - "Mold/ Mucegai". Le mulțumim că s-au alăturat proiectului nostru și vă așteptăm cu drag la castel!", a declarat Alexandra Mihali, project manager la ZAIN.

Prezentarea de modă va avea loc vineri, 4 noiembrie, începând cu ora 20:00, la Castelul Banffy din Răscruci.

În 2015, în Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca, pe muzica sopranei Simona Băltog și a pianistei Adela Bihari, în regia artistică a lui Cristian Avram, şi-au prezentat creațiile designerii Ovidiu Pop și Irina Voinea.

Ediţia din 2016 a ZAIN - Design Expressions, primul festival de design din capitala Transilvaniei, va avea loc între 2 şi 6 noiembrie, la fosta Casă de Modă din Cluj-Napoca, situată pe strada George Bariţiu. Mai multe detalii AICI.

Comenteaza