Carne şi artă “de porc”

Carne şi artă “de porc”
Expoziţia “...de porc”, coordonată de Erwin Kessler - curator la Institutul Cultural Român (ICR), a fost vernisată joi seara, la Muzeul de Artă.

 Inaugurată iniţial în capitală, expoziţia “... de porc” a fost exportată la Cluj şi cuprinde, printre altele, lucrări semnate de Dan Perjovschi, Dumitru Gorzo şi Tara (von Neudorf), toate fiind centrate pe obsesia românului pentru carnea de porc şi pentru simbolistica acestui patruped în cultura autohtonă.

 

De la comestibilii  “adidaşi” de porc, la şunci şi mititei a căror mireasmă se confundă cu personalitatea românilor, clujenii pot remarca ipostaze, formule şi personaje inedite. Interesante sunt şi colajele lui Ion Bârlădeanu - un artist de 60 de ani,  fost gropar,  descoperit de galeristul Dan Popescu, care i-a găsit lucrările în ghena unui bloc, iar acum acesta expune la Fred Gallery din Londra.

 

Printre “porcii” identificaţi de Bârlădeanu se află Ceauşescu şi Gigi Becali. Expoziţia e deschisă până în 28 ianuarie.

 

Comenteaza